Baskan Dogan Açiklamasi ''Sürdürülebilir Finansal Yapi' Modelini Basarmak Zorundayiz'

Trabzonspor Kulübü Baskani Ertugrul Dogan, Türk futbolunun zor günlerden geçtigini ve bu sorunlarin çözülmesi için tüm kulüplerin ‘sürdürülebilir finansal yapi’ modelini benimseyip uygulamasi gerektigini söyledi.

Trabzonspor Kulübü olarak sürdürülebilir finansal yapi modeli üzerine ara vermeden çalismalarin sürdügünü ve bunu basarmak zorunda olduklarini belirten Trabzonspor Kulübü Baskani Ertugrul Dogan, yazili açiklama yapti. Dogan, “Türk futbolunda güncel kur, artan maliyetler, düsük gelirler ve özellikle yayin getirisinin de yeterli düzeyde olmamasi sebebiyle mali sorunlar her geçen gün katlanarak devam ediyor. Bu sekilde ilerlemesi ve önlem alinamamasi halinde üzülerek söylemeliyim ki kulüplerin mali yapisi kontrol edilemez hale gelecek. Biz, yönetim kurulu olarak geldigimiz ilk günden itibaren bu durumdan etkilenmemek için ‘sürdürülebilir finansal yapi’ üzerine çalismalarimizi büyük bir gayret içerisinde sürdürüyoruz. Bu modeli kulübümüzün gelecegi için basarmak zorundayiz. UEFA’nin mali kurallari da bizim söyledigimiz ve üzerinde çalistigimiz ‘sürdürülebilir finansal yapi’ modelini isaret ediyor ve ayni zamanda bu modeli zorunlu kiliyor. Türk futbolunun düzelmesinin tek bir yolu varsa o da finansal yapilarin ve kulüp bilançolarinin düzelmesinden geçiyor” dedi.



“Oyuncu ve haklarinin degerlenmesi sayesinde teknik iflastan kurtuluyoruz"

Trabzonspor Kulübü’nün Türk futbol ekonomisi ile ilgili yerinde kararlar aldigini ve bu kararlarin alinmaya devam edeceginin altini çizen Baskan Dogan, “Biz, kulübümüzün çikarlari dogrultusunda ‘sürdürülebilir finansal yapi’ modeli üzerinde oldukça kararli adimlar attik. Bu adimlari atmaya da devam edecegiz. Kamuoyuna açikladigimiz mali tablolara göre su andaki öz kaynaklarimizin durumu ortada. Oyuncu ve haklarinin degerlenmesi sayesinde teknik iflastan kurtuluyoruz. Oysa ki normal faaliyetlerimiz kapsaminda öz kaynaklarimizin pozitif olmasi da sart. Zaten UEFA da mali kriter konusunu titizlikle takip ediyor ve incelemelerini sikilastiriyor. UEFA’nin yaptigi son düzenlemelere göre de mevcut kriterler korunarak ‘kulüplerin öz kaynaklarina pozitif olma sarti’ getirildi.

Zannediyorum ki 1-2 sezon sonra bu konuda da kulüpleri ciddi yaptirimlar bekliyor. Bu geçis döneminde tüm kulüplerin öz kaynaklarinda her sezon belirli bir oranda iyilesme saglamak zorunda” seklinde konustu.



“Gayrimenkul projelerimizle ilgili önemli mesafe kat ettik"

Trabzonspor Kulübü’nün uzun süredir ugras verdigi Kartal Projesi ve diger gayrimenkullerde bütün süreçlerin çok hizli sekilde ilerledigini ve önemli mesafede yol alindigi müjdesini de veren Baskan Ertugrul Dogan, “Trabzonspor olarak yaptigimiz ve yapacak oldugumuz sermaye artirimlari, mevcut durumda almaya çalistigimiz önlemlerden sadece biridir. Kulübümüze gelir olusturacak ve uzun süredir üzerinde çalistigimiz basta Kartal Tesislerimiz olmak üzere üç gayrimenkul gelistirme projesinde önemli mesafe kat ettik. Bu projelerden elde edecegimiz sonuçlar hedefimiz olan ‘sürdürülebilir finansal yapi’ konusuna dogrudan ve büyük bir katki saglayacak. Bu projelerle alakali yeni gelismeler oldugu anda kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA