Tiktok'ta Akim Olan 'Ölüm Çelmesi', Nilsu'nun Milli Takim Hayallerini Yok Etti

Antalya’da yaklasik 9 yildir basketbol ve ragbi sporuyla basaridan basariya imza atan 17 yasindaki Nilsu, milli takim hayalleri kurarken iki arkadasinin yaptigi ve son 4 yildir TikTok’ta akim olan ‘çelme takma’ sakasinin kurbani oldu. Omurgasinda kirik olusmasi sonucu 1 ay oyunca çelik korseyle yataga mahkum kalan genç kiz, 3-4 aylik süre sonra antrenmanlara baslayabilecek.

Antalya’nin Kepez ilçesindeki bir yurtta kalan spor lisesi 11. sinif ögrencisi Nilsu Ö.’yü (17), 2 Ocak Sali günü sinava hazirlandigi sirada iki arkadasi arayip TikTok akimi çekeceklerini söyledi.

Arkadaslarinin bu istegini kirmayan Nilsu Ö., onlarin yanina gitti. Iddiaya göre, ayaga kalkan gençler aralarina aldiklari Nilsu Ö.’ye zipladigi sirada çelme takma sakasi yapti. Bir anda kendini yerde bulan Nilsu Ö., ayaga kalkamadi ve aci içerisinde kivranmaya basladi.

Durumun 112 Acil Çagri Merkezine bildirilmesinin ardindan hastaneye kaldirilan genç kizin omurgasinda kirik tespit edildi. Bel kismina çelik korse takilan Nilsu’ya, 1 ay boyunca ayaga kalkmadan yatak istirahati verildi.

Kizinin yasadigi olayi duyup yanina gelen anne Canan Basoglu ise iki ögrenci hakkinda sikayetçi oldu.

Ragbide milli takimi hayal ediyordu

Yaklasik 8 yil boyunca basketbolda kupalar kaldiran ve çok sayida madalya sahibi olan, son 1 yil içerisinde de Kepezspor bayanlar ragbi takiminda spor yapan genç kiza doktorlar antrenmanlara en az 3-4 ay sonra dönebilecegini söyledi.

Ragbide milli takim hayali kuran Nilsu, aldigi haberle üzüntüye bogulsa da yeniden sahalara dönmek için yataginda gün sayiyor.

“Çok büyük hayallerim vardi”

Olayi anlatan Nilsu Ö., sunlari söyledi:

“Yurtta ertesi gün gerçeklesecek olan etüt sinavi için hazirlaniyordum. Arkadaslarim arayip TikTok akimi çekeceklerini söylediler. Sinava çalistigim için hemen gidip geleyim diye acele ettim. Beni ortaya aldilar, kamerayi koydular. Sirayla ziplayacaklarini ve en son üçümüzün ayni anda ziplayacagini söylediler. Ben zipladiktan sonra ikisi de sagdan soldan ayagima çelme taktilar ve yere düstüm. Yerden kalkmadim, çok fazla acim vardi. Ambulansla hastaneye götürdüler beni. Tomografide omurga çikisinda kirik oldugunu ögrendik. O süreçte hiçbir sekilde yürüyemiyordum, su anda da öyle. Arkadaslarimin kötü niyetle yapmadiginin farkindayim ama sakanin yapildigi zemin sert bir zemindi, bunu düsünmeleri gerekirdi diye düsünüyorum. Olan benim sporuma, hayalime oldu. 1 senedir milli takim için hazirlaniyordum. Subatta maçim vardi. Maçima katilamayacagim ama arkadaslarima sonuna kadar destek olacagim. Çok büyük hayallerim vardi ama hayirlisi buymus.”

“Yillardir verdigi emek 2 dakikalik saka yüzünden mahvoldu”

Anne Canan Basoglu ise, Tiktok akimi için yapilan sakayi son derece yanlis buldugunu ve kizinin yillardir verdigi emegin 2 dakikada yok oldugunu söyledi.

Basoglu, “Tiktok akimi adi altinda bir saka adina kizimin yillardir verdigi emek 2 dakikada mahvoldu. Ben kizima güveniyorum, tekrar ayaga kalkip sporuna ve okuluna geri dönecek. Bu TikTok adi altinda çekilen agir sakalar, gençlerimizin canina mal olabilir. Ben o gece gittigim zaman kizimi belden asagi felç de bulabilirdim ya da beyin kanamasi geçirmis olarak da bulabilirdim. Çocuklarimiza girdikleri ‘sinavdan 100 alacaksin, sen mühendislik okuyacaksin’ demek yerine insan hayatinin daha degerli oldugunu söyleyip vicdanli ve merhametli bir insan yetistirmeyi tavsiye ediyorum. Çünkü 2 dakikalik bir saka benim kizimi bu hale getirdi. Buradaki kupa ve madalyalar reklam amaçli degil, çok büyük bir emek var. Kizimin kaldigi yurt ve okudugu okul, hepsi tek tek aradilar ve ilgilendiler. Onlari asla kötülemiyorum ve hala arkamizdalar. Bir anne olarak çok üzgünüm. TikTok akimina bir an önce el konulmasini istiyorum. Benim kizim gibi daha nice gençlerin hayali çöp olmasin” dedi.

Kaynak: İHA