Metin Öztürk Açiklamasi 'Dün Futbolculara 80 Milyon TL Nakit Ödeme Yapildi'

Galatasaray Ikinci Baskani Metin Öztürk, kulübün finansal olarak zorda olmadigini ve dün futbolculara nakit olarak 80 milyon TL ödeme yaptiklarini açikladi.

Trendyol Süper Lig’in 16. hafta erteleme maçinda Sivasspor ile karsilasacak olan Galatasaray özel uçakla Sivas’a gitti. Yolculuk öncesi Galatasaray Ikinci Baskani Metin Öztürk, Istanbul Havalimani Genel Havacilik Terminali’nde basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Galibiyet için Sivas’a gittiklerini belirten Öztürk, Sivasspor’un uzun yillardir futbolda agirligini koymus bir kulüp oldugunu belirterek sampiyonluk yürüyüslerinin devam edecegini söyledi.

Transfer çalismalari hakkinda da bilgi veren Öztürk, "Transfer çalismalari hep Galatasaray’da devam eder. Bizim envanterimiz futbolcu. Ihtiyaç olan yerlere hoca, teknik heyet ihtiyaçlari yönetime bildirir yönetim de geregini yerine getirir. Ocak ara transfer dönemi geliyor. Ihtiyaç olan mevkilere mutlaka futbolcu alinacaktir, ihtiyaç fazlasi olan futbolcular da ihtiyaci olan kulüplere ihraç edilip kulübe gelir kazandirilacaktir" dedi.



"Finansal olarak zorda oldugumuzu söylemek mümkün degil"

Kulübün finansal olarak zor durumda oldugu iddialarina iliskin olarak da açiklamalarda bulunan Metin Öztürk konusmasini söyle sürdürdü:

"Bizim ekibimin lideri Dursun Aydin Özbek. Ikinci baskanlik dönemi, müthis bir tecrübe bize müthis bir katki sagliyor. Su an tüm futbol kulüplerinin finansal olarak zorda oldugu ortada. Özellikle yayinci kurulus gelirlerinin düsmesiyle beraber. Bunlarin arasinda en kuvvetli takim Galatasaray. Finansallarin bu kadar iyi gittigi kulübün bu kadar iyi yönetildigi bir dönem yasanmadi. Biz Florya’da 40 dönüm satin aldik. Iki bankadan 1 milyar 85 milyon TL 18 aylik bir kredi kullandik. Baskanimiz bunu olaganüstü bir çabayla 6 ayda kapattik. Düsük faizli 18 aylik bir kredi aliyorsunuz ve 12 ay önce ödüyorsunuz. Böyle bir kulübün finansal olarak zorda oldugunu söylemek mümkün degil. Sponsorluklar geçen seneki gelirlerin 4-5 kati, tribün gelirleri öyle. Sadece futbolcu kardeslerimize dün nakit 80 milyon TL ödeme yaptik. Bunu yapabilecek kulüp sayisi çok azdir. Tekse bilin ki Galatasaray’dir."

"Hocamiz Icardi’yi bir kaç maç riske etmeyecek"

Sari-kirmizililarin Arajntinli forveti Mauro Icardi’nin Fenerbahçe maçinda yüzüne darbe aldigini ve idmanlara bile maske ile çiktigini ifade eden Metin Öztürk, "Bunu kendi sosyal medyasindan da paylasti. Icardi son 7 haftadir sakat sakat oynuyor. Yüzüne aldigi darbeden dolayi idmanlara bile maske ile çikiyor. Insan sagligindan bahsediyoruz. Alinacak 1 puandan 3 puandan daha önemli. Hocamiz bir kaç maç kendini riske etmeyecek" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA