Jonas Svensson Açiklamasi 'Besiktas'ta Oldugum Için Çok Mutluyum'

Besiktas’in yeni transferi Jonas Svensson, siyah-beyazli kulübe geldigi için çok mutlu oldugunu söyledi.

Besiktas’in yeni transferi Norveçli sag bek oyuncusu Jonas Svensson, kulübün YouTube hesabina açiklamalarda bulundu. Siyah-beyazli kulübe transfer oldugu için mutluluk duydugunu aktaran Svensson, “Elbette çok mutluyum, benim için çok önemli bir gün. Ileriye dogru bir adim attigim için mutluyum. Besiktas büyük ve tüm dünyada taninan bir kulüp. Benim için özel bir gün ve Besiktas’ta oldugum için çok mutluyum" dedi.

Futbolcu bir ailede büyüdügünü ifade eden Norveçli oyuncu, "Yürümeye basladigimdan bu yana bana futbol oynamam gerektigini söylediler. Tüm ailem futbol oynuyordu. Sanirim futbol oynamaya baslamam çok dogal bir seydi ve neredeyse yürümeden topu bana verdiler. Ben her zaman top oynuyordum ve mahallede de futbolu seven çocuk olarak taniniyordum. Her sey böyle basladi diyebilirim" diye konustu.



"Türkiye beni her zaman büyülemistir"

Türkiye’yi her zaman futbol oynanacak bir ülke olarak gördügünü belirten Svensson, "Türkiye beni her zaman büyülemistir. Hep futbol oynanacak ve yasanacak bir ülke olarak görmüsümdür. Buradaki futbol kültürü ve fanatik taraftarlar beni hep etkilemistir. Buradaki ofansif futbol anlayisini da seviyorum. Maçlari izlemeyi ve oynamayi daha eglenceli hale getiriyor. Elbette daha önce Türkiye’de oynayan ve burasi hakkinda olumlu konusan arkadaslarim da vardi. Ben de farkli bir kültürde yasamak istedim. Çünkü kuzeyden geliyorum ve orada her sey oldukça farklidir. Burada yasamanin ve Türk kültürünü ögrenmenin iyi bir deneyim olacagini düsündüm. Bence Türkiye futbol oynamak için harika bir yer. Buradaki insanlar iletisime açik ve dostça davraniyorlar. Ben de bunu çok sevdim. Ilk günden beri çok hos karsilandigimi hissettim. Çünkü buranin insanini çok sevdim. Buranin yemekleri de baska mutfaklarla karsilastirdigimda oldukça zengin. Bu ülkenin, bu kültürün bir parçasi olmaya çalistim. Iki buçuk yildir Türkiye’de top kosturuyorum ve Besiktas’i biliyorum. Besiktas’a karsi birçok maçta oynadim. Adana Demirspor’un oyuncusuydum. Bunu kendime sakladim ve sadece ailemle paylastim. Besiktas’in ilgisini ögrendigimizden beri pozitif yaklastik" açiklamasini yapti.

"Bir Norveçlinin buraya gelmesi gerekiyordu, o da ben oldum"

Besiktas’ta en son forma giyen Norveçli oyuncunun John Carew oldugunu hatirlatan 30 yasindaki futbolcu, "Arild Stavrum, Ronny Johnsen, Thomas Myhre ve bizim en büyük yildizlarimizdan birisi John Carew. Tabii buradaki son Norveçlinin üzerinden biraz zaman geçti. Bir Norveçlinin buraya gelmesi gerekiyordu, o da ben oldum. Bu da beni gururlandiriyor. Oynamaya baslamak için sabirsizlaniyorum. Elbette herkes mümkün oldugunda ilk 11’de daha çok oynamak ister. Ben de takimda pozitif bir oyuncu olmak istiyorum. Takim için elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Besiktas büyük hedefleri olan bir takim ve her zaman en üstte olmali. Her maçimizi kazanmamiz gerekir. Takimin büyüklügünden, tarihinden dolayi bunlari yapmaliyiz. Birlikte iyi seyler basaracagimiza eminim. Bizim gelecegimiz parlak. Burada oynayan herkes taraftarlarin fantastik, çok bagiran ve destekleyen oldugunu rahatlikla söyleyebilir. Türkiye’deki sportif kültür bambaska bir seviyede. Ben de burada oynamak için sabirsizlaniyorum. Burada iki defa Besiktas’a karsi oynadim ve kazanamadik. Burada oynamaya baslamak ve elimden gelenin en iyisini yapmak için sabirsizlaniyorum. Umarim beraber birçok maç kazaniriz" seklinde konustu.



"Hakkimda konusmaktansa sahada göstermeyi yeglerim"

Her maçta ve antrenmanda yüzde yüzünü sahaya yansitacaginin altini çizen Jonas Svensson, "Dürüst olmam gerekirse kendimden bahsetmekten pek hoslanmiyorum. Ama her maçta, her antrenmanda yüzde yüzümü verecegimin sözünü verebilirim. Çok kosarim ve her zaman takim için savasirim. Uzun yillar Hollanda’da oynadim ve iyi bir pasör oldugumu da söyleyebilirim. Hakkimda konusmaktansa sahada göstermeyi yeglerim. Her maçta, her antrenmanda yüzde yüzümü verecegim. Gökhan’la beraber oynadim, iyi bir dostumdur. Tayyip’le daha kisa top oynadim fakat onun futbol anlayisini ve karakterini seviyorum. Uzun bir süredir sakatti, fakat son maçta tekrar takima döndü. Çok yetenekli bir futbolcu, umarim daha da gelisecektir. Samet Hocayi da Adana’dan taniyorum. Ona inaniyorum ve saygi duyuyorum. Daha önceden tanidigim insanlari burada tekrardan görmek çok güzel bir sey. Atletik performans antrenörü Miguel’i de yine Adana Demirspor’dan taniyorum. Tanidigim insanlari yeniden görmek beni mutlu ediyor. Çok mutluyum. Besiktas’tayim. Yüzde yüzümü verecegim, en iyiyi vermeye çalisacagim. Hata yapmaktan biraz korkuyorum, o yüzden Türkçe konusmayi sevmiyorum. Ama biraz ögrenebildim. Ben çok heyecanliyim ve çok hazirim” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA