Ismail Kartal'dan 2 Degisiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, son oynadiklari Istanbulspor maçi 11’ine göre Konyaspor maçina 2 degisiklik ile çikti.

Trendyol Süper Lig’in 16. hafta erteleme maçinda Fenerbahçe, sahasinda Konyaspor ile karsilasiyor. Sari-lacivertliler, son oynanan Istanbulspor maçi 11’inden 2 degisiklik ile sahaya çikti. Ligde kart cezasini tamamlayan Fred ile Irfan Can Kahveci formasina kavusurken, Cengiz Ünder yedek basladi.

Ismi ilk 11’de yazili olan Miguel Crespo, isinma bölümünde yasadigi problem nedeniyle kadrodan çikarildi ve yerini Ismail Yüksek’e birakti.

King, ilk kez 11’de

Ismail Kartal, Konyaspor müsabakasinda hücumun sol kanadinda Joshua King’e sans verdi. Norveçli oyuncu bu sezon ligde 8 kez mücadele ederken, ilk kez 11’de sahaya çikti. King, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise 4’ü ilk 11 olmak üzere 9 maçta görev aldi.

Tadic ilk kez yedek

Fenerbahçe’nin Sirp oyuncusu Dusan Tadic, ilk kez maça yedek kulübesinde basladi.

35 yasindaki futbolcu bu sezon 18 kez sari-lacivertli formayla 11’de sahada olurken 7 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

Sari-lacivertlilerde 4 eksik

Fenerbahçe’nin basarili defans oyunculari Alexander Djiku ve Bright Osayi-Samuel, Afrika Uluslar Kupasi maçlari nedeniyle ülkelerinin kadrolarinda yer aliyor. Sakatliklarini atlatarak bireysel çalismalara baslayan Rodrigo Becao ile Miha Zajc kadroda yer almadi.

Sari-lacivertliler, Konyaspor karsisina su 11 ile çikti:

“Dominik Livakovic, Mert Müldür, Serdar Aziz, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadioglu, Ismail Yüksek, Fred, Irfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Joshua King ve Edin Dzeko.”

Fenerbahçe’de; Irfan Can Egribayat, Samet Akaydin, Mert Hakan Yandas, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Umut Nayir, Michy Batshuayi, Bartug Elmaz ve Emre Mor ise yedek bekledi.

Sefa Kalya unutulmadi

Öte yandan Fenerbahçe tribünlerinin eski liderlerinden Sefa Kalya için tribünde pankart açildi. Sefa Kalya’nin vefatinin yil dönümünde kale arkasinda “Fenerbahçe için atar kalbimiz, Sefa Reis her seyimiz” pankarti yer alirken, tribünler de tezahüratta bulundu.

Kaynak: İHA