Hull City, Liverpool'dan Fabio Carvalho'yu Kiraladi

Ingiliz ekibi Hull City, Liverpool’dan 21 yasindaki Portekizli orta saha oyuncusu Fabio Carvalho’yu kiralik olarak kadrosuna katti.

Ingiltere Championship ekibi Hull City, Liverpool’dan 21 yasindaki Portekizli orta saha oyuncusu Fabio Carvalho’yu kiralik olarak kadrosuna kattigini açikladi.

Ingiliz ekibinden yapilan açiklamada genç futbolcunun sezon sonuna kadar kiralik olarak transfer edildigi duyuruldu. Transferin ardindan açiklamalarda bulunan Hull City Teknik Direktörü Liam Rosenior, “Daha mutlu olamazdim. Herkes Fabio’nun yeteneginin, genç bir oyuncu olarak niteliklerinin farkinda. Acun ve Tan’a, onu buraya getirmek için yaptiklari çalismadan dolayi çok tesekkür etmeliyim. Oyuncu gelistirme yöntemimizle sadece Ingiltere’de degil Avrupa’da da itibar kazaniyoruz. Oyun tarzimiz ve hirsimiz oyunculari kulübe çekmede gerçekten önemli faktörler. Fabio buraya gelmekten heyecan duyuyor ve ben de sezon sonuna kadar onunla çalismaktan mutluyum. Teknik olarak olaganüstü biri. Asist yapabilir, gol atabilir ve arkadan kosabilir. Cesur, hizli, çok dengeli ve topu aliyor. Liverpool’da olmasinin nedeni muazzam bir potansiyele sahip olmasi ve bize güvendikleri için onlara ne kadar tesekkür etsem azdir" diye konustu.

Sezon basinda Liverpool’dan Bundesliga ekibi RB Leipzig’e kiralik olarak giden Fabio Carvalho, 3’ü Sampiyonlar Ligi olmak üzere toplamda 15 maça çikti.

Liverpool, Fabio Carvalho’yu 2022 yazinda Fulham’dan 6 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna katmisti.

Kaynak: İHA