Türkiye'de Sikeyi Ortaya Çikardi, Oglu Futbolu Seçmedi

Türkiye’de sikeyi ortaya çikaran ilk futbolcu olarak bilinen eski kaleci Sefer Hakan Olgun, oglunun da kendisi gibi futbolcu olmasini istiyordu ama o ‘rapçi’ oldu.

Türkiye’de sikeyi ortaya çikaran ilk isim olan, Eskisehirspor’un eski kalecisi ve antrenörü Sefer Hakan Olgun’un oglu Mert, kariyer yolunu müzik sektöründen devam ettirmeye karar verdi. Eski kaleci Sefer Hakan Olgun, oglunun da kendisi gibi kaleci olmasini istiyordu ancak müzige olan tutkusu agir basan Mert, müzik sektörüne atilarak, rap sanatçisi oldu. Yesil sahada bir araya gelen baba-ogul birbirlerine mesleklerinin inceliklerini anlatirken, hünerlerini de sergiledi. Son zamanlarda çikardigi rap sarkilariyla adindan sikça söz ettiren Mert ve baba Hakan Olgun, yesil sahadaki bulusmalarinda hem rap hem de kalecilik yapti. Oglu Mert ile her zaman gurur duydugunu dile getiren Hakan Olgun, “Mert Atlas kaleci olmadi diye üzülmüyorum, müzik kariyerinde en iyi olacagina inaniyorum. Mert’in küçük kardesi Çetin de futbola ilgi duyuyor. Mert Atlas topçu olmadi, rapçi oldu ama insallah Çetin topçu olacak. Ben kariyerimde binlerce hatta yüz binlerce kisinin önünde futbol oynadim, umarim Mert de yüz binlerce kisinin önünde kendi sanatini icra edecek” dedi.



“Babam ‘Ne olmak istiyorsan ol ve en iyisi ol’ dedi”

Baba meslegi olan kalecilige küçük yaslardan itibaren ilgi duydugunu söyleyen rap sanatçisi Mert Atlas, yasadigi bir sakatlik sonrasi futbola ara verdigini söyledi.

Futbol oynayamadigi dönemde bir baska tutkusu olan müzik sektörüne daha da yakinlastigini belirten Atlas, “Yaklasik 3 yildir alternatif rap müzik ile ugrasiyorum. Elimin kirilmasiyla rap müzige basladim, müzige ilgim daha da çogaldi. Aramizda sakalar dönüyor ama hiçbir zaman ciddi bir sekilde atismaya dönmedi. Bana her zaman ‘ne olmak istiyorsan ol ve en iyisi ol’ dedi.

Bir gün babamla konusuyorduk, kendisi bana bir anda ‘Topçu olacaktin popçu oldun’ dedi.

Ben bu söz üzerine ‘rapçi’ oldugumu söylemistim ve eglenceli bir tartisma yasamistik” dedi.



“Oglumun Eskisehirspor’da forma giymesini isterdim”

Futbola tutkuyla bagli oldugunu ifade eden Sefer Hakan Olgun, oglu Mert’in de kendisi gibi kaleci olmasini istedigini söyledi.

Mert’in farkli bir meslegi seçerek, alternatif müzikle ilgilendigi dile getiren Olgun, hangi meslegi seçerse seçsin, desteginin ogluyla oldugunu belirtti.

Mesleginde gerçeklestiremedigi hayallerini Mert’in gerçeklestirmesini istedigini aktaran Olgun, Mert müzigi seçince, hayallerin küçük oglu Çetin’e geçtigini söyledi.

Oglu Mert Atlas’a tamamen güvendigini ifade eden Olgun, “Oglum Mert ile alakali beklentilerim vardi. Benim gibi kaleci olmasini isterdim ama maalesef o müzik dalini seçerek, alternatif müzikle ugrasmaya basladi.

12 yasinda el bilegini kirana kadar uzunca bir süre de top pesinde kostu ama sonradan müzige daha çok agirlik verdi. Çok sükür simdilerde de basarili bir rapçi olduguna inaniyorum, son zamanlarda da basarili çalismalari var. Kaleci oldugum için çocugumun da bu spor dali ile ilgilenmesini istedim. Antrenmanlar yaptirirdim ona, mesela antrenörlük sürecim oldugunda minik takimdaki çocuklarla ilgilenirken, Mert’i de o gruba dahil etmistim. Benimle birlikte maçlara ve antrenmanlara geldi, yetisme gruplarinda yarismaci gruplara girmeye basladi.

Sonrasinda el bilegi kirildi ve jübilesini yapti. Avrupa’da oynamayi isterdim, oglumun da Avrupa’da oynamasini istiyordum. Hatta onun öncesinde Eskisehirspor formasini giymesini isterdim. Kendisine göre bir meslek seçti, müzik kulaginin da iyi oldugunu biliyordum, sonra da destekçisi olmaya basladim. Futbol olmadi ama umarim sanat camiasina güzel bir adim atar diye düsünüyorum. Ben kendi yaptigim meslekte binlerce hatta yüzbinlerce kisiye karsi futbol oynadim, gönlüm ister ki Mert de binlerce yüzbinlerce kisiye ulasir. Mert’ten yana hiç kuskum yok, edep ve adabiyla iyi bir insan olarak yola devam etsin istiyoruz. Sanat camiasina hayirli olsun diyorum, benim istedigim olmadi ama onun istedigi yolda Allah basarilarini daim etsin” dedi.

Kaynak: İHA