13. Uluslararasi Dag Bisiklet Yarislari Basladi

Karabük’ün Yenice ilçesinde her yil düzenlenen Uluslararasi Yenice Kupasi Dag Bisiklet Yarislari’nin 13.’sü start aldi.

Yenice Kaymakamligi, Yenice Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskanligi tarafindan organize edilen 13. Uluslararasi Yenice Kupasi Dag Bisiklet Yarislari basladi.

Yarisin ilk gününde 112’si Türk, 8’i yabanci olmak üzere 120 bisikletsever, 25 kilometrelik Ihlamur Teras - Yaziköy parkurunu tamamlayacak.

Hem kiyasiya mücadele edilen hem de ilçenin dogal güzelliklerini görme imkani yakalanan yarisma, Pazar günü gerçeklestirilecek olan 66 kilometrelik parkur ile sona erecek.

Zeki Çayli: "Yarismacilar, Yenice’nin dogal zenginligine de yakindan sahit olacak"

Yenice’de her yil düzenli olarak yapilan yarislara Yenice Belediyesi olarak ana sponsor olduklarini belirten Yenice Belediye Baskani Zeki Çayli, “Türkiye’nin en iyi dag bisiklet parkurlarina sahip olan Yenice olarak uluslararasi bisiklet yarislarina bu yil 13. kez ev sahipligi yapiyoruz. Ilçemizi dünyaya tanitmak için Yenice Belediyesi olarak bu tür uluslararasi organizasyonlara ana sponsor olmaya ve destek vermeye devam edecegiz. 13. Uluslararasi Yenice Kupasi Dag Bisiklet Yarislari’nin yani sira, Cumhuriyetimizin 100. yilinda Yenice yarislarina yepyeni bir bisiklet yarisini daha eklemekten dolayi çok heyecanliyiz. Ilçemizde bu yil ilk defa Türkiye Maraton MTB Sampiyonasi yarislari da yapilacak. Türkiye’den ve diger ülkelerden yarislara katilacak amatör ve profesyonel dag bisikletçileri doganin cenneti Yenice’mizde mücadele edecek. 2 gün boyunca gerçeklesecek yarista bisikletçilerimiz, Yenice’nin dogal zenginligine de yakindan sahit olacak" dedi.

Kaynak: İHA