Kusadasi'nda Kurtulusun 101'Inci Yilina Coskulu Kutlama

Kusadasi’nin düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yil dönümü dolayisiyla Kusadasi Belediyesi tarafindan kentte fener alayi düzenlendi. Aksam saatlerinde baslayan ve Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’nda sona eren fener alayina binlerce kisi katildi. Gecenin sonunda sahne alan ünlü sarkici ve besteci Sinan Akçil ise Kusadalilarin kurtulus günü coskusunu zirveye tasidi.



Fener alayi saat 20.00’de basladi.

Atatürk Bulvari üzerinde devam eden yürüyüse 7’den 70’e binlerce Kusadali ile birlikte Kusadasi Belediye Baskan Vekili Tibet Özer, Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan, belediye meclis üyeleri, CHP Kusadasi Ilçe Örgütü Baskani Mehmet Gürbilek, Iyi Parti Kusadasi Ilçe Baskani Hayati Atli ile çesitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Ellerinde Türk bayraklari ve Atatürk posterleri tasiyan Kusadalilar, Kusadasi Belediye Bandosu tarafindan çalinan marslar esliginde mesalelerle Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’na yürüdü. Büyük bir cosku içerisinde gerçeklesen fener alayina özellikle gençler yogun ilgi gösterdi.

Kutlama programinin son bölümünde ise ünlü sarkici ve besteci Sinan Akçil sahne aldi. Sevilen sanatçi Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’nda verdigi konserde Kusadalilarin kurtulus günü coskusunu ikiye katladi. Konsere katilan binlerce Kusadali, Akçil’in seslendirdigi birbirinden hareketli sarkilar esliginde doyasiya eglendi. Konser öncesinde DJ Kadir Çetin’in sahne performansi ise meydani dolduran binlerce kisiden büyük begeni topladi. Gecede Kusadasi Belediye Baskan Vekili Tibet Özer, Akçil’a Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel adina plaket takdim etti.

Kusadasi’na hayran oldugunu belirten Sinan Akçil, “Kusadasi çok güzel bir kent. Ben de geçen ay Kusadasi’ndan ev satin aldim. Artik sizlerle komsu olduk diyebilirim. Bundan sonra bütün sarkilarimi Kusadasi’nda yazacagim. Bu güzel gecede beni sizlerle bulusturan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’e de çok tesekkür ediyorum” dedi.



Konsere, TFF 3. Lig 3. Grup’ta yeni sezona sampiyonluk parolasiyla baslayacak olan Kusadasisporlu futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler de katildi.

Ilerleyen saatlerde sahneye davet edilen oyucular, Sinan Akçil’in söyledigi sarkilara tempo tutarak eslik etti. Takim kaptani Murat Türkkan, Kusadalilara sampiyonluk sözü verdi. Deneyimli kaptan, herkesi cumartesi günü saat 16.30’da Özer Türk Stadi’nda Akhisar ile oynayacaklari maçta kendilerine destek olmaya davet etti

Kaynak: İHA