Cumhurbaskani Erdogan, Bakan Bak'in Telefonundan Taha Akgül Ile Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sirbistan’da yapilacak Dünya Güres Sampiyonasi hazirliklarini Ankara’da sürdüren Serbest Güres Milli Takimi Kaptani Taha Akgül ile Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak’in telefonunda görüstü.

Bakan Bak, 16-24 Eylül tarihlerinde Sirbistan’da düzenlenecek olan Dünya Güres Sampiyonasi’na hazirlanan Serbest Güres Milli Takimini, kamp yaptiklari Ankara’daki Elmadag Kamp Egitim Merkezinde ziyaret etti. Bakan Bak’i, Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, federasyon yöneticileri, milli güresçiler ve antrenörler karsiladi. Ziyarette Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Hamza Yerlikaya da yer aldi.

Bakan Bak, daha sonra tribüne çikarak antrenmani izledigi sirada Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan telefonla arandi. Bakan Bak’in Cumhurbaskani Erdogan’a güres milli takiminin kampinda oldugunu ve hazirlik çalismalarini takip ettigini söylemesi üzerine Erdogan, Serbest Güres Milli Takim Kaptani 125 kilogram güresçisi Taha Akgül ile görüstü.

Hazirlik çalismalari hakkinda bilgi alan Cumhurbaskani Erdogan’in, altin madalya bekledigi Taha Akgül’e “Bir aksilik olmasin ha!” demesi üzerine milli güresçi, “Insallah Cumhurbaskanim, iyi hazirlandim” yanitini verdi.

Erdogan, milli güresçiden bu sampiyonada ayni zamanda Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari için kota almasini temenni etti. Taha Akgül, Cumhurbaskani Erdogan’a geçmisteki basarilari bu sene de tekrarlama sözü verdi.

Taha Akgül, Cumhurbaskani Erdogan’dan finale kalmasi durumunda müsabakayi ekrandan izlemesini talep etti. Bunun üzerine Bakan Bak’in, “Finale kalirsak degil, kalacaksin insallah” demesi gülümsetti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, tüm kafileye selamlarini ileterek, basarilar diledi.

Kaynak: İHA