Bursa'da Futbol Sahalari Yenileniyor

Bursa’da gençleri spora yönlendirmek amaciyla kente yeni yeni spor tesisleri kazandiran Büyüksehir Belediyesi, diger taraftan özellikle amatör spor kulüpleri tarafindan yogun olarak kullanilan mevcut futbol sahalarini yenileme çalismalarini hiz kesmeden sürdürüyor.

Bursa’nin spor kenti özelliginin güçlenmesi ve her gencin en az bir spor daliyla ilgilenmesi amaciyla birçok projeyi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine olan destegine de devam ediyor. Bu sezon için Nisan ayinda 520 spor kulübüne toplam 4,5 milyon TL’lik nakdi destek saglayan Büyüksehir Belediyesi, amatör kulüpler tarafindan yogun olarak kullanilan futbol sahalarini yenileme çalismalarini da kesintisiz sürdürüyor. Bir taraftan ihtiyaç duyulan bölgelere yeni futbol sahalari kazandiran Büyüksehir Belediyesi, mevcut tesisleri yenileme çalismalarina Hüdavendigar, Elmasbahçeler ve Sogukkuyu sahalarini da ekledi. Bu sahalarda yipranan zemin tamamen sökülüyor ve gençlerin daha saglikli bir ortamda spor yapabilmesi için zemin yenileniyor.

Elmasbahçeler sahasinda zemin yenileme çalismalari tamamlanma asamasina gelirken, Sogukkuyu sahasinin da yipranan zemini söküldü. Hüdavendigar sahasinda da yeni zemin kaplama çalismasi hizla devam ediyor. Proje çerçevesinde sirasiyla Sahin Basol Spor Tesislerindeki 2 saha, Karapinar ve Fethiye sahalarinin da yenilenmesiyle toplam 7 saha futbol için daha konforlu hale getirilmis olacak.

Kaynak: İHA