Adanali Fatih Kamuz, Dünya Bilek Güresi Sampiyonasindan Ikinci Oldu

Adanali bilek güresçisi Fatih Kamuz, 25 Agustos-03 Eylül 2023 tarihlerinde Kazakistan’in Almati sehrinde 44.’sü düzenlenen Dünya Bilek Güresi Sampiyonasi’nda ikinci oldu.

Adana’nin Kozan ilçesinde yasayan milli sporcu Fatih Kamuz, 25 Agustos - 03 Eylül 2023 tarihlerinde Kazakistan’in Almati sehrinde düzenlenen Dünya Bilek Güresi Sampiyonasi’nda 60 kiloda ikinci oldu. Büyük erkekler kategorisinde 60 kilo sag kol final maçinda sampiyonlugu kil payi kaçiran Kamuz, önceki yillarda 4 dünya, dört Avrupa sampiyonlugu, bir defa da dünya ikinciligi, 3 dünya üçüncülügü getirdigini söyledi.

Kamuz, "Finale kadar 20 rakip ile karsilastim. Gürcistanli rakibim ile finalde karsi karsiya geldik. Bu yil ikincilikle yetindik ama ay yildizli bayragimizi göndere çekmeyi basardik. Ama yetmez en üste çekmek için çalismalarimi sürdürecegim" dedi.

Sampiyonada Türk Milli Takimi büyük bir basariya imza atti. Toplamda milli sporcular, 8 altin, 17 gümüs ve 19 bronz madalya olmak üzere toplam 44 madalyayla sampiyonayi tamamladi.

Kaynak: İHA