Gelecegin Sampiyonlari Ödüllendirildi

Sehitkamil Belediyesi, Hamleni Yap Projesi çerçevesinde 2023 Yaz Spor Akademileri’nde egitim alan çocuklara akil dolu bir yaz tatili deneyimi yasatti. Satranç ve akil-zeka oyunlari branslarinda egitim gören basarili kursiyerler, "Gelecegin Sampiyonlari Bulusuyor" Programi’nda sertifikalarini aldilar.

Yaz dönemi boyunca çocuklara zihinsel becerilerini gelistirme firsati sunan Sehitkamil Belediyesi, genç yetenekleri kesfetme ve destekleme misyonunu sürdürdü. Satranç ve akil-zeka oyunlari branslarinda egitim alan kursiyerler, strateji gelistirme, problem çözme ve zeka oyunlari konularinda yeteneklerini gelistirmenin yani sira keyifli bir yaz geçirdiler. Akilli hamlelerini basariyla tamamlayan kursiyerler, Sehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda sertifikalarini Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Sehitkamil Belediye Spor Kulübü Baskani Hüseyin Rahmi Açikkol ve Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Abdülkadir Gözegir’in elinden aldilar. Program sirasinda, bu yil ülke genelinde 4-10 Eylül 2023 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek ‘Sokakta Satranç Var’ Projesi’nin açilis hamlesini Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu ile Millî sporcular Beren Nisa Karabas ve Masal Budumlu birlikte yaptilar.

“Onlari gelecegin sampiyonlari olarak yetistiriyoruz”

2023 CEV Avrupa Sampiyonu olan A Millî Kadin Voleybol Takimi’nin büyük basarisini coskuyla kutlayan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, sporculari gelecegin sampiyonlari olarak yetistirdiklerini vurguladi. Baskan Fadiloglu, “Uzun yillar spor alaninda büyük basarilar elde edecegine inandigimiz yavrularimiz ve degerli velilerimizle birlikte, 2023 CEV Avrupa Sampiyonu olan A Millî Kadin Voleybol Takimimiza selamlarimizi ve tebriklerimizi iletiyoruz. Bu vesileyle bize bu büyük gururu yasatan ay-yildizli takimimizi tebrik ediyorum. Sporcularimiz, gelecek yillarda benzeri basarilari tekrarlayacaklar. Biz onlari gelecegin sampiyonlari olarak yetistiriyoruz. Çocuklarimizin zihinsel gelisimine katkida bulunmak ve onlari gelecegin sampiyonlari olarak yetistirmek bizim için büyük bir gurur kaynagi. Sürekli Satranç Egitim Merkezimizde bugüne kadar birçok ilki gerçeklestirdik. Satranç ve akil-zeka oyunlari, strateji olusturma, konsantrasyon ve problem çözme becerilerini gelistirme konusunda mükemmel araçlardir. Sehitkamil Belediyesi olarak çocuklarimizin zeka ve strateji yeteneklerini desteklemeye devam edecegiz. Onlarin egitimlerine katkida bulunan herkesi yürekten kutluyor, sporcularimiza akademik ve sosyal yasamlarinda basarilar diliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA