Galatasaray'in Süper Lig'de Ilk 4 Hafta Raporu

Galatasaray, milli takim arasina girilen Trendyol Süper Lig’de geride kalan haftalarda 2 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. 1 maçi eksik olan sari-kirmizililar, oynadigi 3 müsabakada 5 gol atarken, kalesini ise gole kapadi.

Trendyol Süper Lig’de 4 hafta geride kalirken, 1 maçi eksik olan Galatasaray, 2 galibiyet, 1 beraberlikle 7 puan topladi. Lige Kayserispor deplasmaninda baslayan sari-kirmizililar, mücadeleden golsüz beraberlikle ayrildi. Cimbom, 2. haftada evinde Trabzonspor’u 2-0’lik skorla yendi. 3. haftayi oynamadan geçen Aslan, 4. haftada da konuk oldugu Gaziantep FK’yi 3-0 maglup etti. Sari-kirmizililarin, Norveç ekibi Molde ile UEFA Sampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövansinda oynadigi müsabaka öncesinde 3. haftadaki Istanbulspor karsilasmasi ertelenmisti.

Galatasaray milli aradan sonra RAMS Park’ta, Samsunspor ile karsi karsiya gelecek.

5 golün 4’ü Mauro Icardi’den

Galatasaray, Süper Lig’de oynadigi 3 karsilasmada rakip fileleri 5 kez havalandirdi. Sari-kirmizili ekipte bu gollerin 4’ünü Arjantinli futbolcu Mauro Icardi kaydetti.

Diger golü de Kerem Aktürkoglu atti. Cimbom, söz konusu maçlarda savunmasiyla da ön plana çikarken, kalesini de gole kapatti. Aslan, bu alanda ligde tek takim konumuna yer aliyor.

Sari-kirmizililarda Kerem Aktürkoglu 2, Kaan Ayhan da 1 asist yapti.

20 futbolcu süre aldi

Süper Lig’de söz konusu haftalarda Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 20 futbolcuya görev verdi. Sari-kirmizililarda Fernando Muslera, Abdülkerim Bardakci, Victor Nelsson, Sacha Boey, Dries Mertens ve Kerem Aktürkoglu oynanan 3 mücadeleye de 11’de basladi.

Yeni transferlerden Angelino, Halil Dervisoglu, Wilfried Zaha, Cedric Bakambu, Kerem Demirbay ve Tete de bu karsilasmalarda forma giydi.

Ligdeki yenilmeme serisini 9 maça çikardi

Galatasaray, Süper Lig’de son olarak geçtigimiz sezon deplasmanda Besiktas’a yenildi. Sari-kirmizililar, bu müsabakanin ardindan geride kalan sezonda ligde oynadigi 6, bu sezon da 3 maç olmak üzere toplam 9 mücadelede 8 galibiyet, 1 beraberlik aldi.

6 sari kart gördü

Galatasaray’da, ligde geride kalan haftalarda kirmizi kartla cezalandirilan futbolcu bulunmuyor. Sari-kirmizililarda Fernando Muslera, Sergio Oliveira, Baris Alper Yilmaz, Sacha Boey, Angelino ve Mauro Icardi ise sari kart gören oyuncular oldu.

Milli aradan sonra yogun fikstür

Galatasaray, milli maçlar arasindan sonra diger milli araya kadar 6 karsilasmaya çikacak. Sari-kirmizili takim, bu süreçte 4 Süper Lig, 2 UEFA Sampiyonlar Ligi maçi oynayacak. Aslan, ligde Samsunspor, Basaksehir, MKE Ankaragücü ve Antalyaspor ile karsi karsiya gelecek.

Cimbom, Sampiyonlar Ligi’nde ise Kopenhag ve Manchester United ile mücadele edecek.

Kaynak: İHA