Bayburt'tan Iki Atli Spor Kulübü Yükselme Grubu Müsabakalarinda Mücadele Edecek

Ata sporu ciritte Yükselme Grubu müsabakalarinin bir bölümü Bayburt’ta oynanacak, Bayburt önemli bir cirit turnuvasina ev sahipligi yapacak.

Türkiye’de ciriti yasatan sayili illerden bir olan Bayburt, yükselme grubu müsabakalarina iki takimi ile katilacak. Bayburt’un en köklü cirit kulübü Bayburt Atli Spor Kulübü ile Ipekyolu Atli Spor Kulübü’nün katilacagi Yükselme Grubu müsabakalari 15-16-17 Eylül tarihlerinde Erzurum’da, 22-23-24 Eylül tarihlerinde ise Bayburt’ta gerçeklesecek.

Yükselme Grubu müsabakalari takvimi söyle:

A GRUBU (15-16-17 Eylül 2023 Erzurum’da oynanacak. Atatürk ÜniversitesiAtli Spor Kulübü-Erzurum Bayburt Atli Spor Kulübü-Bayburt Selendi Atli Spor Kulübü-Manisa Baskent Atli Spor Kulübü-Kars

B GRUBU (22-23-24 Eylül 2023 Bayburt’ta oynanacak.) Ayyildiz Atli Spor Kulübü-Erzurum Çayirova Atli Spor Kulübü-Kocaeli Termal Atli Spor Kulübü-Erzurum

Ipekyolu Atli Spor Kulübü-Bayburt

Gruplardaki tüm takimlar üç gün boyunca birbirleri ile karsilasacaklar. 6 maçin oynanacagi grup mücadelelerinin Bayburt’a verilmesinden dolayi Geleneksel Atli Sporlar Federasyonu Baskani Zübeyir Bekiroglu ve Cirit As Baskani Bahri Özal’a tesekkür eden Bayburt Cirit Il Temsilcisi Haci Ali Dag, yükselme grubu katilan iki takima basarilar dileyerek, her iki takimin da 1’inci Lig’e yükselecek kapasitede oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA