2023 Ballon D'or Adaylari Belli Oldu

Futbolun en prestijli bireysel ödülü Ballon d’Or’un 2023 yili adaylari belli oldu. Listede Fenerbahçe’nin eski stoperi Kim Min-jae de yer aldi.

France Football dergisi tarafindan 1956’dan beri dagitilan ve futbol dünyasinin en prestijli ödülleri arasinda yer alan Ballon d’Or’da 2023 yili adaylari belli oldu. Yilin en iyi futbolcusuna verilen ödülün 30 kisilik listesinde, bir dönem Fenerbahçe formasini giydikten sonra Napoli’de sampiyonluk yasayan ve yükselen performansiyla bu yaz Alman devi Bayern Münih’e transfer olan Güney Koreli stoper Kim Min-Jae de yer aldi.

Cristiano Ronaldo, 18 yil sonra ilk kez listede yer almadi

Ballon d’Or’un bu seneki aday listesinde 18 yil sonra bir ilk yasandi. Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Nassr formasi giyen Portekizli yildiz futbolcu Cristiano Ronaldo 18 yilin ardindan ilk kez Ballon d’Or’a aday gösterilmedi. Geçen sene Katar’da düzenlenen FIFA Dünya Kupasi’nda sampiyonluga uzanan ve bu yaz ABD’ye transfer olan Lionel Messi ise 30 kisilik listede kendine yer buldu.

Ballon d’Or ödül töreni, 30 Ekim’de Paris’te bulunan Theatre du Chatelet’te gerçeklestirilecek.

2023 Ballon d’Or’un 30 kisilik aday listesi su sekilde:

Kim Min-jae, Josko Gvardiol, Jamal Musiala, Andre Onana, Karim Benzema, Mohamed Salah, Bukayo Saka, Kevin De Bruyne, Jude Bellingham, Randal Kolo Muani, Bernardo Silva, Emiliano Martinez, Khvicha Kvaratskhelia, Ruben Dias, Nicolo Barella, Erling Haaland, Yassine Bounou, Martin Odegaard, Julian Alvarez, Ilkay Gündogan, Vinicius Jr., Lionel Messi, Rodri, Lautaro Martinez, Antonie Griezmann, Robert Lewandowski, Luka Modric, Kylian Mbappe, Victor Osimhen, Harry Kane.

Kaynak: İHA