12 Bingölspor'dan TFF'ye Tepki

Ziraat Türkiye Kupasi’ndan çikartilan 12 Bingölspor, yayimladigi yazili açiklamayla Türkiye Futbol Federasyonu’na tepki gösterdi.

Ziraat Türkiye Kupasi’nda bu sezon mücadele edecek Bölgesel Amatör Lig takimlari bilgilendirme ve kura çekimi toplantisinda 12 Bingölspor’un kuradan çikarilmasina kulüp yönetiminden tepki geldi. Kulüp yönetimi tarafindan yapilan yazili açiklamada, "Bilindigi üzere 12 Bingölsporumuz 2023-2024 sezonu öncesinde Kulüp Baskanimiz M.Engin Özturan önderliginde yönetimsel ve idari anlamda yeni bir yapilanma içerisine girmis ve bu anlamda ciddi adimlar atmistir. 2023-2024 sezonu Bölgesel Amatör Ligi müsabaka fikstürü henüz açiklanmamisken teknik ekip ve futbol takimi yapilanmasini tamamlamis, tesislesme ve Idari kadrolarini güçlü bir sekilde olusturmustur.

Yeni yönetim ve idari kadrosuyla sezona sampiyonluk parolasi ile çikan 12 Bingölsporumuza her anlamda ciddi yatirimlar yapilmis, sadece A takim bazinda olmayip sehrimizdeki sporcu gençlerimizin de gelecegi için güzel projelerle saglam temeller atilmistir. Ancak bugün Türkiye Futbol Federasyonunda yapilan Ziraat Türkiye Kupasi bilgilendirme ve kura çekimi toplantisinda 12 Bingölsporumuz’un kupaya katilim hakki elinden alinmis olup, henüz sezon baslangici yapmayan, herhangi bir yapilanma içerisine bile girmeyen takimlara bu hakkin taninmis olmasi alenen 12 Bingölsporumuza yapilmis bir haksizliktir. Bu sebeple Türkiye Futbol Federasyonun bu yanlis uygulamadan vazgeçmesi gerekmektedir. Kulübümüze yönelik bu kabul edilemez duruma karsi Tüm mecralarda kulübümüzün haklarini sonuna kadar savunacagiz. Tüm kamuoyu ve 12 Bingölsporumuza gönül vermis taraftarlarimiz tarafindan bilinmelidir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur" denildi.

Kaynak: İHA