Yaz Spor Okullarindan Bini Askin Ögrenci Yararlandi

Çocuklarin ve gençlerin yaz tatilini sporla iç içe geçirmeleri amaciyla Samsun Büyüksehir Belediyesi‘nin 3 Temmuz’da baslattigi yaz spor okullarindan bini askin ögrenci yararlandi.

Büyüksehir Belediyesinin ücretsiz yaz spor okulu kurslarina katilan ögrenci sayisi her geçen yil artiyor. 20 uzman egitmen tarafindan verilen futbol, basketbol, voleybol, eskrim, badminton, güres, boks, halter, tekvando, kick boks, atletizm, kano ve yelken branslarina 2021 yilinda 241 ve 2022 yilinda 771 ögrenci katilirken, bu sayi bu yil 1012’ye ulasti. Branslara 6-16 yas arasi ögrenciler katildi.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, temmuz ayinda baslattiklari yaz spor okullarinin bu yil bir rekor kirarak binin üzerinde ögrenciye hizmet verdigini belirtti.

Samsun’daki çocuklara spor anlaminda en iyi hizmeti vermek için çalistiklarini ifade eden Baskan Demir, "Çocuklarimizin ve gençlerimizin yaz döneminde sporla daha çok ilgilenmeleri, kendilerini gelistirip, profesyonel anlamda spor branslarinda yer almalari için yaz spor okulu egitimlerimiz sürüyor. Yaz spor okullarinda çocuklarimiz hem spor yapip saglikli kaliyor hem de yaz tatillerini daha güzel geçiriyorlar. Sporla tanisan gençlerimiz ileride madalyalar kazanan profesyonel sporcular haline gelmesini istiyoruz. Bu noktada da her alanda destek olmaya devam edecegiz. Projemizin ilgi görmesi ve yaz spor okullarina kayit yaptiran çocuklarimizin ve gençlerimizin sayisinin artmasi de bizleri mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: İHA