Türkiye Yagli Güres Ligi'nin Ilk Sampiyonu Orhan Okulu'ya Coskulu Kutlama

Türkiye Yagli Güres Ligi’ni sampiyon olarak tamamlayan Muratpasa Belediyespor Baspehlivani Orhan Okulu için Muratpsa Belediyesi’nde tören düzenlendi. Belediye Baskani Ümit Uysal, çiçeklerle karsilanan ilk sampiyona, kulüp adina 5 Cumhuriyet Altini hediye etti.

Er meydaninda ’Pasa’nin Aslani’ lakabiyla anilan Orhan Okulu, Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu tarafindan bu yil ilki düzenlenen CW Enerji Türkiye Yagli Güres Ligi’ni sampiyon tamamladi. Mayis’ta Manavgat Belediyesi 10. Yagli Pehlivan Güresleri ile baslayan ve hafta sonu gerçeklesen 63. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yagli Güresleri’yle sona eren 7 etapli ligi Okulu, en yakin rakibinin 9 puan önünde 71 puanla lider tamamladi.

Türkiye Yagli Güres Ligi’nin ilk sampiyonu Okulu, antrenörü Kemal Yilmaz ve bu yil Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde baspehlivan kategorisine yükselen Enes Dogan için belediyede kutlama töreni düzenlendi.

Orhan Okulu’nun sampiyonluk kutlamasi Muratpasa Belediyesi fuayesinde gerçeklesti. Muratpasa Belediyespor Baskani Özcan Yilmaz’in da yer aldigi törende Okulu ve Muratpasa Belediyespor pehlivanlari çiçeklerle karsilandi.

Uysal, törende yaptigi konusmada, sporcunun her yasta yüksek bir disiplin ve gayreti ortaya koyan insan oldugunu söyledi.

Uysal, “Baspehlivan Orhan Okulu gibi çok üst düzey sporcular ve onlarin izinden giden sporcular çok yüksek bir fedakarligi ömür boyu yaparlar. Sadece kendileri degil aileleriyle birlikte yaparlar. Kendilerini Muratpasa Belediyemizi çok iyi temsil ettikleri, bize onur ve gurur verdikleri, Ata sporumuza emek verdikleri için tesekkür ederiz” diye konustu.

Törenin sonunda hep birlikte kutlama pastasi kesilirken, Baskan Uysal, CW Enerji Türkiye Yagli Güres Ligi’nin ilk sampiyonu Orhan Okulu’ya, Muratpasa Belediyespor adina 5 Cumhuriyet Altini hediye etti.

Kaynak: İHA