Tatvanli Sporcu Avrupa 3.'Sü Oldu

Dünya Kickboks Federasyonu tarafindan düzenlenen Avrupa Gençler Kickboks Sampiyonasina katilan Bitlis Tatvanli Mustafa Kurt (17) Avrupa 3.’sü oldu.

Bitlis’in Tatvan Gençlik ve Spor Müdürlügü kickboks sporcusu Mustafa Kurt, 26 Agustos-3 Eylül tarihleri arasinda Istanbul’da gerçeklestirilen Avrupa Gençler Kickboks Sampiyonasinda büyük bir basariya imza atti. Gençler kategorisi 57 kiloda katilim sagladigi sampiyonada iyi bir derece elde eden Kurt, Avrupa 3.’sü oldu. Elde ettigi basari ile ilçeye basari gururu yasatan Kurt’un yeni hedefi ise bu ay içinde Antalya’da gerçeklestirilecek Muaythai Dünya Sampiyonasinda sampiyon olmak.

Sporcusu Mustafa Kurt’un katildigi ilk milli takim deneyiminde Avrupa 3.’lügü gibi bir basari elde ettigini belirten antrenörü Ömer Ugur, elde ettigi basaridan ötürü sporcusuna tebriklerini iletti. Basarida katkisi bulunan basta Tatvan Kaymakami Dr. Remzi Demir ve diger herkese tesekkürlerini ileten Ugur, bu ay içinde Antalya’da gerçeklestirilecek Muaythai Dünya Sampiyonasina katilacak genç sporcusuna basari dileklerini iletti.

Ilk milli takim deneyiminde Avrupa 3.’lügü basarisi elde eden Mustafa Kurt ise elde ettigi basaridan ötürü mutlu oldugunu dile getirerek, yeni hedefinin Antalya’da gerçeklestirilecek Muaythai Dünya Sampiyonasinda dünya sampiyonu olmak oldugunu ifade etti.

Elde edilen basaridan ötürü sporcu Mustafa Kurt’a tebriklerini, basaridaki katkilarindan ötürü antrenörü Ömer Ugur’a ise tesekkürlerini ileten Tatvan Kaymakami Dr. Remzi Demir de, spora ve sporcuya her zaman önem verdiklerini belirtti.

Tatvan’daki sporcularin tüm spor bransinda önemli dereceler elde ettiklerini kaydeden Kaymakam Demir, yeni hizmete girecek spor tesisleriyle hem ilçedeki sporcu sayisinin hem de basari sayisinin her geçen gün daha da artacagini kaydetti.

Kaynak: İHA