Salih Uçan Açiklamasi 'Kizlarimiz Bizi Nasil Gururlandirdiysa, Biz De Ayni Sekilde Ülkemizi Gururlandirmak Istiyoruz'

Milli Takim kampinda açiklamalarda bulunan 29 yasindaki milli Futbolcu Salih Uçan, “Kizlarimiz bizi nasil gururlandirdiysa, biz de ayni sekilde ülkemizi gururlandirmak istiyoruz” dedi.

A Milli Futbol Takimi, 2024 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri D Grubu’nda 5. maçinda 8 Eylül Cuma günü Eskisehir’de Ermenistan ile karsi karsiya gelecek. Milliler, karsilasma öncesi Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde kampa girdi. Antrenman öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Salih Uçan, her seyin güzel basladigini söyleyerek, “Konferans Ligi de öyle. Besiktas’i ile iyi gittik. Sezona iyi basladik. Orasi güzel gidiyor. Su anda da milli takimdayiz. Kadin voleybol takimimizi cani gönülden tebrik ediyoruz. Çok güzel isler yaptilar, bizi çok gururlandirdilar” ifadelerini kullandi.

“Ermenistan maçi kolay olmayacak ama biz de lideriz”

Cuma günü Ermenistan mücadelesinin sorulmasi üzerine Uçan, “Ilk maçta deplasmanda güzel bir maç oynandi. Sert ve mücadeleci bir maç geçti ama kazanmayi bildik. Simdi Eskisehir’de taraftarimizin önünde, Eskisehir’in coskulu taraftariyla birlikte bu maçi kazanmak istiyoruz. Eskisehir’de oynanan son 2 maçi kazanmistik. 3’üncü maçi da kazanarak seriyi devam ettirmek istiyoruz. Grupta lideriz. Kolay bir maç olmayacak. Rakibimiz de maçlar baslamadan önce durumlari biraz geri gibi gözükse de çiktigi maçlarda da güçlerini gösterdiler. Kolay olmayacak ama bizde lideriz. Bu maçi kazandigimiz taktirde de baya yol kat edecegimizi düsünüyorum” diye konustu.



“Kizlarimiz bizi nasil gururlandirdiysa, biz de ayni sekilde ülkemizi gururlandirmak istiyoruz”

Geçtigimiz sezonun kendisi adina çok verimli geçtigini söyleyen 29 yasindaki milli futbolcu, “Geçen sezon ilk maçtan son maça kadar gayet odaklandigim, çok iyi çalistigim, çok profesyonel yasadigim ve benim adima güzel bir sene oldu. Bu sezona da iyi basladim. Avrupa’da çiktigimiz maçlari kazandik. Tabii ki öncelikle kendi kulübünde ne kadar iyi oynarsan, takim ne kadar iyi sonuçlar alirsa devaminda milli takima geliyorsun. Burada da son maçta forma sansi buldum. Stefan Kuntz bana forma sansi verdi. Benim için milli takim maçlari da su an için güzel gidiyor. Burada asil olan kalici olmak. Ben de kalici olmak istiyorum. Sezonun sonunda Avrupa Sampiyonasi var. Kizlarimiz bizi nasil gururlandirdiysa, biz de ayni sekilde ülkemizi gururlandirmak istiyoruz. Insallah gururlandiririz” dedi.



“Kuntz ile iletisimimiz güzel gidiyor”

Stefan Kuntz’un milli takima basladigi ilk dönemlerde birbirlerini tanimadiklarini ve zamanla birbirlerini tanidiklarini dile getiren Salih Uçan, “Ilk baslarda herkesin bildigi gibi hocayla birbirimizi tanimiyorduk. Ama sonrasinda tabii ki buraya gelmemdeki asil karar mercii hoca. Benim de performansim arttikça buraya gelecegimi biliyordum. Simdi de artik buradayim. Hocayla da iletisimimiz güzel gidiyor. Bunun da olumlu sekilde sürmesini istiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA