Merih Demiral Açiklamasi 'Milli Takim Benim Için Her Zaman Kulüplerden Üstündür'

Milli Takim kampinda açiklamalarda bulunan Merih Demiral, “Milli Takim benim için her zaman kulüplerden üstündür” dedi.

A Milli Futbol Takimi, 2024 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri D Grubu’nda 5. maçinda 8 Eylül Cuma günü Eskisehir’de Ermenistan ile karsi karsiya gelecek. Milliler, karsilasma öncesi Hasan Dogan Millî Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde kampa girdi. Antrenman öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Merih Demiral, Milli Takim’da olmaktan ve transferinden dolayi mutlu oldugunu söyleyerek, “Öncelikle voleybol takimimizi tebrik ediyorum. Bize çok büyük bir gurur yasattilar. O yüzden ayri mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandi.,

“Insallah ilerleyen günlerde Arabistan kariyerimin çok iyi olacagina inaniyorum”

Suudi Arabistan Ligi’ne transferiyle alakali sorulan soruya Merih Demiral, “Yeni bir macera benim için. Yeni bir deneyim. Yavas yavas oraya alisiyorum. Sicak bir iklim var. Ama alisiyorum gün geçtikçe daha iyi oluyor. Oradaki hocalarimda bana yardimci oluyor. Gayet mutluyum. Insallah ilerleyen günlerde çok iyi olacagina inaniyorum” seklinde konustu.



“Eskisehir’de her zaman çok güzel bir atmosfer oluyor”

Cuma günü oynanacak Ermenistan maçiyla ilgili maçin zorlu geçecegini söyleyerek, “Çok önemli bir maç bizim için. Eskisehir’de taraftarimizin önünde oynayacagiz. Oda bizim için ayri bir sans. Eskisehir’de her zaman çok güzel bir atmosfer oluyor. Bunu da en iyi sekilde degerlendirecegiz. 3 puani almak için elimizden gelenin en iyisi yapacagiz. Kamp ortami zaten gayet güzel geçiyor. En iyi sekilde antrenmanlarimizi da yapiyoruz. Insallah en iyi sonuçlari alarak ayriliriz.” seklinde konustu.



“Insallah güzel sonuçlar alacagimizi düsünüyorum”

Kamp sürecinin gayet iyi gittigini ve son oynanan Galler ve Letonya galibiyetiyle çok iyi bir uyum sagladiklarini dile getirerek, “Önümüzdeki maçlari da kazanmak istiyoruz. Hem Ermenistan hem de Japonya ile hazirlik maçini kazarak iyi bir ivme yakalayacagimizi düsünüyorum. Dedigim gibi kampta güzel bir ortam var. Hem genç kardeslerimiz hem de bizden büyüklerle. Insallah güzel sonuçlar alacagimizi düsünüyorum” dedi.



“Hedefimiz gruptan çikmak ve Avrupa Sampiyonasi’na katilmak”

Grupta liderlikten ziyade, öncelikli hedefin gruptan çikmak oldugunu söyleyen Demiral, “Önümüzdeki Ermenistan maçini kazanirsak, ondan sonra yakalayacagimiz güzel havayla birlikte grubu en iyi sekilde bitirecegimizi düsünüyorum. Dedigim gibi en önemli hedefimiz gruptan çikmak ve Avrupa Sampiyonasi’na katilmak” diye konustu.



“Milli Takim benim için her zaman kulüplerden üstündür”

Her futbolcu gibi kendisinin de zor dönemlerden geçtigini söyleyen basarili savunma oyuncusu, “Ben milli takim için elimden gelenin her zaman en iyisini yapmaya çalisiyorum. Her sahaya çiktigimda bunu da zaten halkimiz görüyordur diye düsünüyorum. Tabii ki zor zamanlarimiz oluyor. Hata yaptigimiz zamanlar oluyor. Geçtigimiz dönemde bazi maçlar kötü geçti. Bu beni gerçekten üzdü ama dedigim gibi her sahaya çiktigimda milli takim için en iyisini yapmaya çalisiyorum. Benim öncelikli hedefim bu. Milli Takim benim için her zaman kulüplerden üstündür. Buraya geldigim her zaman bunu yasamaya ve yasattirmaya çalisiyorum” diye sözlerini sonlandirdi.

Kaynak: İHA