Enkazdan Kurtarilan Merve Futbolla Hayata Yeniden Sarildi

Hatay’da 6 Subat depreminde evleri yikilan ve ailesiyle birlikte enkazdan komsulari tarafindan kurtarilan Hatayspor Kadin Futbol Takimi’nin altyapi oyuncusu 14 yasindaki Merve Uslu, ailesiyle birlikte geldigi Manisa’nin Soma ilçesinde Zafer Spor formasi altinda futbol oynayarak, hayata yeniden sarildi.

Tüm Türkiye’yi yasa bogan 6 Subat depremleri sirasinda Hatay’da yasayan Tuncay - Karanfil Uslu çiftinin de evleri yikildi. Tuncay - Karanfil Uslu ile çocuklari Merve ve Ceren Uslu, enkaza dönen evlerinden komsularinin yardimiyla 45 dakika sonra çikarildi. Depremden kurtulan diger aileler gibi önce çadira, ardindan konteynere yerlesen Uslu çiftinin 14 yasindaki kizi Merve Uslu, tüm olumsuzluklara ragmen futbol askini hiç yitirmedi. Depremden önce Hatayspor Kadin Futbol Takimi’nin altyapisinda forma giyen Merve’nin yolu, deprem bölgesinde futbol oynayan ve oynamaya devam etmek isteyen sporculara ve ailelerine tesislerini açan Zafer Spor ile kesisti. Zafer Spor yönetimiyle irtibata geçen Uslu ailesi, Soma’ya gelerek, kizlarinin futbola devam etmesini istedi. Evlerini kaybetmeleri sebebiyle maddi anlamda da zor durumda olan ailenin ulasim ve malzeme destegini ’Gelecege Gol’ ekibi gönüllüsü Ela Demiral karsiladi. Ailesiyle birlikte Soma’ya gelen Merve, Soma Anadolu Lisesi’ne kayit oldu ve Zafer Spor Kadin Futbol Takimi ile antrenmanlara çikmaya basladi.

Hatay’da hayatin asgari normale dönmesi ile birlikte Merve’nin ailesi deprem bölgesine geri döndü. Merve ise spor tesislerinde ikamet ederek, bir yandan egitimine devam etti, diger yandan antrenmanlarina katildi.

Okullarin kapanmasiyla birlikte Merve’nin annesi ve küçük kardesi Ceren, Zafer Spor’un daveti ile tekrar Soma’ya döndü. Ailesine kavusan Merve, gözyaslarina hakim olamazken, duygu dolu anlar yasandi. Zafer Spor Kulüp Baskani Hakan Arslancan, "Depremin tüm olumsuzluklarina ragmen futbol askini yitirmeyen kizimiz Merve, bizim göz bebegimizdir. Fedakar annesi Karanfil hanim, futbol oynamak isteyen bir kiza annesinin nasil destek olacaginin örnek modelidir. Uslu ailesi hiç merak etmesin, kizi bizim kizimizdir. Elimizden geldigince tüm imkanlarimizla kendisinin yaninda olacagiz” dedi.

Futbol aski sayesinde deprem psikolojisini atlatan Merve Uslu’nun su an tek ihtiyacinin ise egitimine daha iyi sartlarda devam edebilmesi için kendisine burs destegi saglanmasi.

Kaynak: İHA