Engin Firat'tan Dikkat Çeken Paylasim

Kenya Milli Takim Teknik Direktörü Engin Firat, 7 Haziran Çarsamba günü Doha’da, Katar ile oynayacaklari hazirlik maçi öncesi sosyal medya hesabindan paylasimda bulundu.

Kenya Milli Takim Teknik Direktörü Engin Firat, 7 Haziran Çarsamba günü Doha’da oynayacaklari Katar mücadelesi öncesinde sosyal medya hesabindan paylasim yapti. Üç kitada (Asya, Avrupa, Afrika) milli takim çalistiran tek Türk teknik direktör olan Firat, paylasiminda önemli bir detaya yer verdi. Firat, “Paris’te son dünya sampiyonu Fransa ve Fiorentina’da son Avrupa sampiyonu Italya ile oynadiktan sonra 7 Eylül’de Doha’da son Asya sampiyonu Katar ile karsilasmak benim için ilginç olacak. Bu, çok az sayida teknik direktörün sahip olabilecegi bir firsat” ifadelerini kullandi.

Engin Firat’in bu paylasiminin altinda bazi takipçilerin Osmanli Imparatorlugu’nda dönem dönem kullanilan ve üç kitaya (Asya, Avrupa, Afrika) hükmedilmesini temsil eden meshur üç hilalli bayraga göndermede bulunarak, Türk teknik adamin atalarinin yolunda gittigi yorumlari göze çarpti.

Kaynak: İHA