Emre Belözoglu'nun Basaksehir Dönemi Böyle Geçti!

Basaksehir ile yollari geçtigimiz günlerde ayrilan Teknik Direktör Emre Belözoglu, turuncu-lacivertli takimin basinda çiktigi 86 maçta 1.78 puan ortalamasi yakaladi. 42 yasindaki çalistirici, Istanbul ekibiyle geçtigimiz sezon UEFA Konferans Ligi’ne son 16 turunda veda ederken, Türkiye Kupasi’nda ise finalde Fenerbahçe’ye kaybetmisti.

Trendyol Süper Lig’de geride kalan 4 haftada oynadigi 3 maçtan maglubiyetle ayrilan ve golle tanisamayan Rams Basaksehir’de, Teknik Direktör Emre Belözoglu ile karsilikli olarak yollar ayrildi. Basaksehir kariyeri 2021-2022 sezonunun 9. haftasinda 3-2’lik Besiktas galibiyetiyle baslayan Belözoglu, 2023-2024 sezonunun dördüncü haftasinda 1-0’lik Konyaspor maglubiyetiyle turuncu-lacivertlilere veda etti.

Istanbul ekibinin basinda toplamda 86 maçta görev alan Emre Belözoglu, 44 galibiyet, 21 beraberlik, 21 maglubiyetle 1.78 puan ortalamasi yakaladi.

Konferans Ligi’nde son 16’da turunda veda etti

Basaksehir, 2021-2022 sezonunu dördüncü sirada bitirerek, geçtigimiz sezon UEFA Konferans Ligi’ne 2. Eleme Turu’ndan basladi.

Bu turda sirayla Maccabi Netanya, Breidablik ve Royal Antwerp’i eleyip gruplara kalmayi basaran Istanbul ekibi, A grubunda Iskoç temsilcisi Heart, Italyan takimi Fiorentina ve Letonya Ligi’nden RFS ile eslesen Emre Belözoglu’nun ögrencileri, grubu ilk sirada bitirerek son 16 turuna yükseldi. Son 16 turunda Belçika’dan KAA Gent ile karsilasan Basaksehir, deplasmanda 1-1 kaldigi müsabakanin rövansinda evinde rakibine 4-1 kaybederek, Konferans Ligi’ne bu turda veda etti.

Belözoglu yönetimde turuncu-lacivertliler, Avrupa’da oynadigi 14 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik, 2 maglubiyet aldi. Söz konusu karsilasmalarda 28 kez rakip fileleri havalandiran Istanbul Basaksehir Futbol Kulübü, kalesinde 11 gole de engel olamadi.

Üç büyüklere karsi 11 maçta sadece 3 galibiyet

Emre Belözoglu, Basaksehir’le; Fenerbahçe, Galatasaray ve Besiktas’a karsi 11 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 5 maglubiyetle sahadan ayrildi. Rakip aglari 9 kez sarsan turuncu-lacivertli ekip, filelerinde 18 gol gördü.

42 yasindaki teknik adam, takimdaki ilk sezonunda Besiktas’i evinde 3-2 yenerken, deplasmanda da 2-2 berabere kaldi. Yine ayni sezonda Fatih Terim Stadyumu’nda Fenerbahçe’yi 1-0’la geçen turuncu-lacivertliler, Galatasaray’la iki maçta da beraber kaldi.

Geçtigimiz sezon ise Belözoglu idaresinden Basaksehir, konuk oldugu Besiktas’i 1-0 maglup etti. Sahasinda ise siyah-beyazlilara 2-0 kaybetti. Fenerbahçe’ye de Ülker Stadyumu’nda 1-0, evinde ise 2-1 kaybeden turuncu-lacivertli ekip, Galatasaray’a ise Fatih Terim Stadyumu’nda 7-0, RAMS Stadyumu’nda da 1-0 yenildi.

Türkiye Kupasi’ni finalde Fenerbahçe’ye kaptirdi

Basaksehir, 2022-2023 sezonunda sirasiyla Göztepe, Fatih Karagümrük, Galatasaray ve Ankaragücü’nü Türkiye Kupasi’nin disina iterek finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu. Izmir’de oynanan finalde sari-lacivertlilere 2-0’lik skorla maglup olan Emre Belözoglu’nun, ögrencileri turnuvayi ikinci sirada tamamladi.

Kaynak: İHA