Baskan Böcek Açiklamasi 'Altin Kemerleri Antalya'mizla Bulusturmaya Devam Edecegiz'

8-10 Eylül tarihleri arasinda düzenlenecek olan 671. Tarihi Elmali Yagli Pehlivan Güresleri öncesinde basin toplanti gerçeklestirildi. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “29 yillik siyasi hayatimda din ile devlet islerini ayirdigimiz gibi sporu ve siyaseti de ayirmisimdir. Kirkpinar dahil olmak üzere bütün güreslere de katilmaya çalistim. Altin kemerleri her zaman Antalya’miz ile bulusturduk ve bulusturmaya devam edecegiz" dedi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nde, Baskan Muhittin Böcek, Elmali Belediye Baskani Halil Öztürk, Türkiye Geleneksel Güresler Federasyon Baskani Ibrahim Türkis, Elmali Güres Agasi Hakan Çetin, Büyüksehir Spor Kulübü Baskani Ramazan Karabulut ve Altin Kemer kazanmis Antalyali Baspehlivanlarin da katildigi basin toplantisi düzenlendi.



“Altin kemerleri Antalya’mizla bulusturmaya devam edecegiz”

671. düzenlenecek olan Tarihi Elmali Yagli Güreslerinin basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “29 yillik siyasi hayatimda din ile devlet islerini ayirdigimiz gibi sporu ve siyaseti de ayirmisimdir. Kirkpinar dâhil olmak üzere bütün güreslere de katilmaya çalistim. Altin kemerleri her zaman Antalya’miz ile bulusturduk ve bulusturmaya devam edecegiz. Güreslerimizi ve güres severlerimizi davet ediyor, herkese tesekkür çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Yari final ve final güresleri puanlamasiz olacak”

Elmali Güres Agasi Hakan Çetin, Antalya’da neden güresçi çok? Sorusuna cevap vererek, “Antalya bu spora sahip çikiyor ve gençler bu spora özeniyor diyoruz. Hepsine tesekkür ediyorum. Baspehlivanlarin yari final ve final güresleri puanlamasiz olacak. 2024 yili Kirkpinar standartlarina çikaran bir uygulama olacak” dedi.



“Seyircimiz yerini ve zamanini ayarlamadi”

Ismail Balaban, Mugla’nin Seydikemer ilçesinde düzenlenen 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yagli Pehlivan Güresleri çerçevesinde rakibi Enes Dogan’i yaklasik 10 dakika süren müsabakada yenerek baspehlivan olmustu. Balaban’in müsabakanin hemen ardindan dinlenmeye çalisirken yanina gelip, sarilarak fotograf çekilmek isteyen hayrani ile tartismasi gündem haline gelmisti. Bu duruma iliskin açiklamalarda bulunan Ismail Balaban, “Er meydaninda final müsabakasi biter bitmez, daha ben ayaga bile kalkmamisken seyirci yanima kostu. Bu bizim her zaman yasadigimiz bir sorun aslinda ve buna engel olamiyoruz. Hiçbir spor müsabakasinda bu yasanmazken, biz de yasaniyor. Seyircimiz sporcuya çok kolay ulasabiliyor, elbette seyirci bizi seviyor ve biz bundan gurur duyuyoruz ama kötü niyetli birisi de o an yanimiza gelebilir. Üslup çok önemli, videoda olmayan bir durum var benim verdigim tepkinin öncesini görmeyenler beni elestirdi.

Elimden geldigince insanlari kirmamaya dikkat ediyorum. Bu konuda hakliyim, ben hiçbir zaman seyirciye ters davranmadim ve orada seyircimiz yerini ve zamanini ayarlayamadi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA