75. Istanbul Challenger - TED Open Uluslararasi Tenis Turnuvasi Basladi

Istanbul Tenis Eskrim Dagcilik Kulübü’nün ev sahipliginde düzenlenen Istanbul Challenger-TED Open Uluslararasi Tenis Turnuvasi basladi.

Sporseverlerin merakla bekledigi ve Tenis Eskrim Dagcilik Kulübü tesislerinde düzenlenen Istanbul Challenger - TED Open Uluslararasi Tenis Turnuvasi basladi.

Bu yil 4-10 Eylül tarihleri arasinda gerçeklestirilecek turnuva, Türkiye’nin en eski spor etkinligi olmasinin yani sira, ayni zamanda uluslararasi tenis camiasindaki en sürekli sert zemin challenger turnuvasi olarak biliniyor.

Ulusal ve uluslararasi sporcularin büyük ilgi gösterdigi turnuvada geçtigimiz günlerde yapilan Türkiye sampiyonasindan zaferle çikan yeni Türkiye sampiyonu Yanki Erel basta olmak üzere Cem Ilkel, Altug Çelikbilek, Koray Kirci ve Ergi Kirkin ile birlikte yurt disindan efsane Bjorn Borg’un oglu Leo Borg, Radu Albot, Damir Dzumhur, Kimmer Coppejans ve Kwon Soonwoo gibi yildizlar korta çikacak. 10 Eylül 2023, Pazar günkü final maçindan önce ise dünyaca ünlü tenisçi Mansour Bahrami bir gösteri maçi da yapacak.

Istanbul Challenger TED Open Uluslararasi Tenis Turnuvasi’nin geleneksel basin toplantisi Istanbul’da bir otelde düzenlendi.

Basin toplantisinda açiklamalarda bulunan TED Baskani Prof. Dr. Mehmet Tinaz, "Tenis Eskrim Dagcilik Spor Kulübü olarak ATP Challenger takviminin en önemli turnuvalarindan biri olan Istanbul Challenger - TED Open’nin oynanmasini sürdürecegiz. Dünyada bu kadar uzun süre ayni kulüpte yapilan Challenger turnuva sayisi sadece 5 tane var ve TED’de bunlarin baslicasi konumunda yer aliyor. Her yil çok daha çekismeli bir organizasyon oluyor ve bu yil da kiyasiya maçlarin oynandigi bir turnuva olacagina inaniyorum. Amacimiz Türkiye’ye tenisi yaymak, zeki, çevik ve ahlakli gençler yetismesine olanak saglamaktir. Dogru bir yolda oldugumuza inaniyorum. Bu vesileyle bu yil turnuvamiza katilan tüm tenisçilere basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA