Pismis Toprak Sempozyumu 16'Nci Yilinda

Eskisehir’de Tepebasi Belediyesi tarafindan bu yil 16’ncisi düzenlenen Uluslararasi Eskisehir Pismis Toprak Sempozyumu, düzenlenen açilis töreni ile basladi.

16. Uluslararasi Eskisehir Pismis Toprak Sempozyumu, Vecihi Hür Kus Havacilik ve Teknoloji Parki’nda düzenlenen açilis töreni ile basladi.

Törende tamamlanan kültür merkezinin de açilis kurdelesi kesildi. Sempozyumun açilis töreninde konusan Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç, Pismis Toprak Sempozyumu ile çok eser kazandiklarini ve bununla gurur duyduklarini söyledi.



“‘Sadece Türk sanatçilarla yapalim, çünkü sadece Türk sanatçilar hisseder’ dedik”

Cumhuriyet’in 100’üncü yilinin çok degerli oldugunu ifade eden Baskan Ataç, Türk ulusu için önemli olan bu yilda sadece Türk sanatçilarla çalisildigini söyledi.

15 günlük süre içinde Türkiye’den 20 sanatçi ile Cumhuriyetin 100’üncü yilina özel bir eser ortaya çikarilacagini belirten Ataç, “Pismis toprak bizim dügünümüz oluyor. Bilgehan hocamizin dedigi gibi 24 yildir sürekli mücadele ederek bugünlere geldik. Çok eserler kazandik, onlarla gerçekten gurur duyuyoruz. Hafta sonu çok büyük bir aci yasadim, mahalle arkadasim sevgili Naci Güçhan’i kaybettik. Gerçekten benim için büyük aciydi. Çok sevdigim degerli bir dostumdu ama kadin voleybol milli takimimizin sampiyonlugu içimize biraz su serpti. Onlari cani gönülden kutluyorum, Türk kadininin neler yapabilecegini gösterdiler. Pismis toprak çok eskilere dayanan bir yapi malzemesi. Insana çok sicak gelen bir yapi malzemesi. Onunla 2001 yilinda yaptigimiz bir masa toplantisinda böyle bir sempozyumda onun sanatini kullanmak ve onu sanat haline dönüstürebilme kararini verdik. Bugünlerde düsünüyorum ne kadar dogru bir is yapmis. Çünkü pismis toprak Tepebasi’nin ve belediyesinin kimligi ile hafizasidir. Böyle önemli bir malzemeyi sektörle ve sanatla beraber hayata geçirmek çok önemli. 100’üncü yil Türk ulusu için çok önemli bir tarih. Bunu taçlandirmak için böyle bir karar aldik. Dedik ki, ‘Sadece Türk sanatçilarla yapalim, çünkü sadece Türk sanatçilar hisseder.’ 24 sanatçi ile 2 haftada saglikçilara yaptigimiz anit gibi bu da 100’üncü yil adina bir anit olacak ve Eskisehir’de bunu dalgalandiracak. Ayrica Eskisehir’in kurtulusunun 101’inci yilini kutladik. Önümüzdeki 15 gün Eskisehir sanat içinde islerine devam edecek. Bu yil degisiklik olarak Vecihi Hür Kus Havacilik ve Teknoloji Parki’nda yapmaya karar verdik. Bunu da iki tane güzel bina ile taçlandirdik” dedi.

Kaynak: İHA