Bozüyük Kurtulusunu Sila'nin Muhtesem Konseri Ile Kutladi

Bozüyük, 4 Eylül Kurtulus’unun 101. yil dönümünü Türk pop müziginin sevilen kadin sanatçilarindan Sila konseri ile kutlarken ünlü sanatçi hayranlarina unutulmaz bir gece yasatti.

Bozüyük Belediyesi tarafindan 30 Agustos Zafer Bayrami ve 4 Eylül Kurtulus Günü Kutlama Haftasi nedeniyle düzenlenen Kurtulus Günleri Konser programlari çerçevesinde gerçeklestirilen Kurtulus Konseri programi kapali pazar otoparkinda yapildi. 4 Eylül Kurtulus günü nedeniyle konser alanina giren herkese Bozüyük Belediyesi tarafindan bayrak dagitildi. Programda ilk olarak sahne alan DJ Musa gençler tarafindan begeni ile izlenirken programda ayrica Bozüyük’ün sevilen seslerinden Olcay Gülpinar ve Yunus Emre Sert sahne alarak kendi sarkilarini Bozüyüklüler için seslendirdi. Konser öncesinde alandaki gençleri selamlayan Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu gençlerin ilgi ve sevgisiyle karsilasti. Gençler Baskan Bakkalcioglu ile birlikte bol bol selfie çekindiler. Yerel sanatçilarin ardindan hep bir agizdan söylenen marslarla kurtulus coskusu doruga çikti.

Programin devaminda sahneye gelen Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu “Çok güzel bir aksam olacak. Tabi 101 yil önce atalarimizin kanlariyla sulanmis bu topraklardan düsmani büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk büyük zaferiyle denize döktü. Ama Bozüyük’ümüzde 4 Eylül 1922’de düsman isgalinden kurtarildi. Yarin bu 4 Eylül’ün kurtulus gününü anacagiz. Ama dedik ki o günü bir düsünün, kurtulusun mücadelesi omuz omuza yüz yüze savasla yapilirken o geceyi nasil geçirdiler? Iste su anda 101 yil öncesinin o gecesini yasiyoruz Bozüyük” dedikten sonra Avrupa Sampiyonasinda sampiyonluk maçi oynayacak Kadin Voleybol Takimina basarilar diledi.

Baskan Bakkalcioglu ardindan "Kadin voleyboluna bizim insanlarimiz çok güzel basarili kizlar yetistiriyorlar. Biz de birkaç senedir Kadin Voleybol Takimimizi kuruyoruz. Simdi bu sene yeniden 2. Ligde önümüzdeki ay baslayacak lig mücadelesi için hazirladigimiz takimimizla sizi tanistirmak istiyorum” diyerek Bozüyük Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadin Voleybol Takimini sahneye davet etti.

Voleybol takimi ve teknik ekip ile toplu fotograf çekiminin ardindan sahnedeki yerini alan sevilen sanatçi Sila Bozüyüklü hayranlariyla hasret giderirken konser alaninin tamamen doldugu programda kurtulus büyük bir cosku ile kutlandi. Konser sirasinda sevenlerine seslenen Sila “Ne kadar güzel bir aksam, burada olmak çok güzel, Bu isin yaptigimiz isin sevdayla yapiliyor malum bu is, çok büyük bir askla. Bu isin en güzel tarafi bu galiba memleketi bucak bucak ölçek ölçek gezmek, her yeri görmek ve biraz daha meraklanmak ve ögrenmek. Bundan daha kiymetli hiç birsey yok. Bu güzel kutlu gününüzde beni davet ettiginiz için çok tesekkür ederim.” dedi.

Bozüyük’te unutulmaz bir konsere imza atan Sila sevilen sarkilarini Bozüyüklüler için seslendirdi. Sila hayranlarinin büyük ilgi gösterdigi konserde sanatçinin tüm sarkilarina eslik eden izleyenler keyif dolu anlar yasadi. Sila’ya çiçek takdimi için sahneye gelen Baskan Bakkalcioglu “Sevgili Bozüyüklüler harika bir konser izliyoruz degil mi?” diyerek basladigi konusmasinda “Bundan 101 yil önce 30 Agustos Zaferi kazanildiktan sonra 4 Eylül günü Bozüyük kurtarilmis. Iste bu geceden itibaren o zamanki Bozüyük’te yasayan büyüklerimiz, Atalarimiz savasan askerlerimiz ne düsündü onu düsüne düsüne bir aksam yasiyoruz biz. Yarin da kurtulusumuzu kutlayacagiz. Bunu sizin konserinizle süsleyelim istedik. Pazar günü oldugu için de bugüne aldik.” dedi.

Daha sonra “Bozüyük bir sanayi kenti, seramik sektörümüzde yogundur burada, seramikten yapilmis bir Atatürk’ümüzün plaketini takdim etmek istiyorum” diyerek Sila’ya plaket takdiminde bulundu.

Ardindan Baskan Bakkalcioglu esi Merih Bakkalcioglu ve Sila ile birlikte seyircilere karanfil atti. Programina kaldigi yerden devam eden Sila seslendirdigi duygu yüklü sarkilarla begeni ile izlendi. Gecede yüksek tempolu sarkilarina da yer veren Sila, konserinin sonuna dogru coskuyu iyice artirdi. Konser programi muhtesem havai fisek gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: İHA