Okan Buruk Açiklamasi 'Galatasaray Her Maçi Kazanmak Için Oynar, Kazanmanin Disinda Düsüncemiz Olmaz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Sampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Ingiliz ekibi Manchester United ile oynayacaklari maç için yaptigi açiklamada, "Galatasaray her maçi kazanmak için oynar. Kazanmanin disinda baska bir düsüncemiz olmaz" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi MKE Ankaragücü’nü 2-1’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Oyuncularima tesekkür ediyorum. Bugün maç öncesi planimiz, oyuncularimin maç içerisinde özverileri, konsantrasyonu iyiydi. Hem hücumda hem savunmada dogru oynadik. Hücumdaki verilerimiz çok yüksekti. Onun yaninda da Ankaragücü kalecisi Bahadir’i tebrik ediyorum. Çok önemli kurtarislar yapti. Skorun büyümesini net bir sekilde engelledi. Dizilis anlaminda Kerem’i forvet arkasinda kullandik. Zaha’yi ilk kez 11’de kullandik. Oyuncularimiz için uzun vadeli oyunlar bizim için çok önemli. Zaha önemli performans verdi. Maçin genelinde oynayan, oyuna giren ayni performans gösterdi. Taraftarlarimiz her zamanki gibi bizim atak ve savunma yapti. Güzel bir gece geçti. 1-0 geriye düstük. 1-0’dan da maçi çevirdik. Çok daha farkli olabilirdi. Bugün bir sürü rekor kirdik. Bu sezon için önemli sayilara ulastik. Amacimiz, bundan sonraki maçlar için üstüne giderek daha iyisini yapmak. Biraz yorgunluk oldu. 3 gün sonra çok önemli Sampiyonlar Ligi maçi oynayacagiz. Onun biraz yorgunlugumuz fazla oldu. Moral yani bizim için daha önemli olacak" diye konustu.

UEFA Sampiyonlar Ligi’nde deplasmanda oynayacaklari Manchester United maçiyla ilgili ise Buruk, "O maçla ilgili planimizi yapacagiz. Galatasaray her maçi kazanmak için oynar. Kazanmanin disinda baska bir düsüncemiz olmaz" açiklamasinda bulundu.

"Kaan’in performansindan memnunum"

Maçta 11’de görev alan Kaan Ayhan’in performansindan memnun oldugunu ifade eden sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Kaan Ayhan-Davinson ikilisini Basaksehir maçinda Kazimcan sakatlandiginda görmüstük. Abdüllerim, Kaan iyi bir ayaga sahip. Abdülkerim’i dinlendirmek istedik. Kaan’in performansi toplu ve topsuz oyunda olumluydu. Geriden oyun kurmak istiyorsaniz Kaan burada önemli oluyor. Kaan’in performansindan memnunum" açiklamasinda bulundu.

Forvet oyuncusu Cedric Bakambu’nun çalismasinda memnun oldugunu belirten Okan Buruk, bundan sonraki maçlara uzun süreler verecegini söyledi.



Ankaragücü’nün iyi bir takim oldugunu aktaran Buruk, "Iyi bir oyuncu grubuna sahip. Tehlikeli oyuncular var. Bugün ekstra bir oyun oynadigimiz için Ankaragücü’ne firsat vermedik" dedi.



"Amacimiz kendi oyunumuzu orada ortaya koyabilmek"

Ingiliz ekibi Manchester United’in çok önemli bir kadroya sahip oldugunu söyleyen Okan Buruk, "Sert bir maç olacak. Deplasmanda Manchester United ile oynayacagiz. Bugün kaybettiler, ne kadar moralsiz olsalar da yine önemli kadroya sahipler. Amacimiz, kendi oyunumuzu orada ortaya koyabilmek. Bugün kazanmak moral oldu. Birkaç oyuncumuzu erken gol bulsaydik, dinlendirme anlaminda iyi olurdu. Maçin sertligi seviyesi anlaminda, Sampiyonlar Ligi ile Türkiye liginde oynamakla büyük fark oluyor. Sampiyonlar Ligi maçi sonrasinda çok fazla yorgunluk oluyor. Türkiye ligi ile Sampiyonlar Ligi arasindaki en büyük fark da tempolar oluyor" seklinde konustu.

Manchester United maçi öncesi son antrenmani Istanbul’da yapacaklarinin hatirlatilmasi üzerine Buruk, "En dogrusu o. Çünkü tek bir antrenman yapacagiz. Çünkü yarin rejenerasyon antrenmanimiz var. Öbür gün kisa taktik idmani yapabilecegiz. Taktik antrenmani da statta yapamiyorum. Orada kameralar var. Normal kameralar çiksa da statlarda kameralar var. Kisa da olsa taktik idman yapabilecegiz. O yüzden Florya’da yapacagiz. Orada basin toplantisini yapacagim. Gruptaki bütün takimlar bunu yapiyor. Antrenmani yapip, seyahat ediyor. Tek bir gün oldugu için mantikli olan bu" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA