Davinson Sanchez Açiklamasi 'Galatasaray, Avrupa Seviyesinde Bir Takim Oldugu Için Buraya Geldim'

Galatasaray’in Kolombiyali oyuncusu Davinson Sanchez, MKE Ankaragücü galibiyetinin ardindan, “Galatasaray, Avrupa seviyesinde bir takim. O yüzden buraya geldim” dedi.

Galatasaray’in evinde 2-1 kazandigi MKE Ankaragücü maçi sonrasi sari-kirmizililarin Kolombiyali oyuncusu Davinson Sanchez açiklamalarda bulundu. Ilk olarak 2-1 kazanilan maçla ilgili düsüncelerini aktaran Kolombiyali futbolcu, “Mutluyuz her seyden önce. Zor bir dönem çünkü istedigimiz oyunu ortaya koyamiyoruz. Fark yapabilecegimiz maçlarda farki açamiyoruz. Fakat goller gelecektir. Takim kendine güveniyor. Taraftarimizin da hosuna gidecek bir oyunu yakinda görmeye baslayacaklardir” diye konustu.



“Sampiyonlar Ligi’nde ilerlemeye odaklanacagiz”

Galatasaray’in sali günü oynayacagi Manchester United maçinda oynayip oynamayacagina ve maçtan beklentilerine dair düsüncelerini belirten Davinson Sanchez, “Buna hoca karar verir. Bu daha çok ona sorabileceginiz bir soru. Dünyaca ünlü bir takima karsi oynayacagiz. Tabii ki de çok iyi bir takim. Su an iyi bir dönemden geçmiyor olabilirler ama biz oraya gidip puan almak için mücadele edecegiz. Sampiyonlar Ligi’nde ilerlemeye odaklanacagiz” diye konustu.



“Galatasaray, Avrupa seviyesinde bir takim”

Galatasaray’in Avrupa seviyesinde bir takim olduguna ve Galatasaray’i tercih etmesinde bu durumun etkili olduguna deginen 27 yasindaki futbolcu, “Futbol her yerde ayni. Güney Amerika’da da diger liglerde de ayni. Bence kendin olmalisin. Nasil bir oyuncuysan öyle devam etmelisin. Sonrasinda da senden istenilenlere odaklanman gerekiyor. Farkli takimlarda farkli istekler olabilir. Galatasaray da Avrupa seviyesinde bir takim. Zaten o yüzden buraya geldim. Sahada en iyisini yapmaya odaklanmak gerekiyor” ifadelerini kullandi.

“Takima ne katabilecegime odaklaniyorum”

Hakemle ilgili yorum yapmanin dogru olmadigini ve kendisinin takima neler katabilecegine odaklandigini söyleyen Sanchez, “Bence hakem ya da herhangi bir sey üzerine yorum yapmak çok dogru degil. Kaleci çok zaman harcadi bugün. Sari kartlarla çözülebiliyor bu tür durumlar ama tabii ki bu hakemin verecegi bir karar. Takima ne katabilecegime odaklaniyorum. Hangi ligde ya da nerede oynadigim önemli degil. Önemli olan takima neler katabilecegim ve en iyi sekilde kendimi nasil adapte edebilecegim. Beni iyi karsiladilar. Dolayisiyla adaptasyonum da kolay olmustu” sözlerini kaydetti.



“Taraftarlar bütün maçlarda kendini gösteriyor”

Maç sonu galibiyet üçlüsü çektirmesinin ve taraftari oynadigi maçlarda nasil buldugunun sorulmasi üzerine Davinson Sanchez, “Taraftarlar evde veya deplasmanda, bütün maçlarda kendini gösteriyor. Ayni pozisyonda oynadigim oyuncular çok kaliteli ve ayni zamanda çok iyi insanlar. Kimin oynayacagina hoca karar verir her zaman. Ben elimden geleni yaparim. Antrenmanlarda, maçlarda neler yapabiliyorsam hepsini göstermeye çalisirim. 3-4 günde bir maçimiz var ve ben olabildigince çok oynamaya çalisiyorum. Onun disinda ailem de burada mutlu. Biz burada her maça çiktigimizda taraftarimizin hosuna gidecek, onlari costuracak seyler yapmaya çalisacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA