Baja Resital Mustafakemalpasa'da Basladi

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu tarafindan düzenlenen 2023 Türkiye Baja Sampiyonasi’nin ikinci ayagi olan ’Baja Resital’ Mustafakemalpasa Adnan Menderes Meydani’nda start verdi.

Nefes kesen yarislarin seremonik startini baslatan Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, "Geçen yil oldugu gibi bu yilda uluslararasi bir organizasyona ilçemizde ev sahipligi yapiyoruz. Zorlu parkurlarda tüm yarismacilarimiza basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

25 otomobil sporcusunun yer aldigi Baja Resitalinde, yarismacilar farkli etaplarda mücadele ederek, gün dereceleriyle siralama elde edecek. 3 gün sürecek olan seyir zevki yüksek yarislarda iki gün Karapinar- Muradiyesarniç ve Suuçtu’da hazirlanan parkurda yarismacilar engelleri asacak ve toplam 4 ayaktan olusan yaris 1 Ekim günü Bursa ayaginin sonunda Türkiye sampiyonu unvanini kazanacak.

Tüm adrenalin tutkunlarina ev sahipligi yapan Adnan Menderes Meydani’nda konusma yapan Baskan Kanar "Mustafakemalpasa’nin güzelliklerini dünya ile paylasma konusundaki kararliligimiz, buradaki doga sporlari ve etkinliklerimizle destekliyoruz. Baja, off-road, dag bisikleti, motokros, yamaç parasütü, trekking rotalari ve bir çok doga sporunu barindiran ilçemizin ulusal ve uluslararasi organizasyonlar için önemli bir doga sporlari merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu heyecana ortak olan tüm sporcularimiza basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA