Probeach Tour Plaj Voleybolu Mersin Etabi, Kizkalesi'nde Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu’nun is birligi ile düzenlenen Pro Beach Tour Plaj Voleybolu İçel etabi, Kizkalesi Plaji’nda basladi.

Bugün baslayan Pro Beach Tour Plaj Voleybolu İçel etabi, 3 gün sürecek ve 1 Ekim Pazar günü sona erecek. Kizkalesi Plaji’nda düzenlenen plaj voleybolunda verilecek toplam para ödülü 200 bin lira. Organizasyona 7 farkli ülkeden 12 kadin, 14 erkek takimi olmak üzere toplam 26 takim katiliyor. Seyirci girisinin ücretsiz oldugu Pro Beach Tour’da 3 gün boyunca ücretsiz servis imkani da saglaniyor. Yarismaya Antalya’dan katilan sporculardan Resmiye Çakmak, “Uzun zamandir turnuvalara katilmiyordum. Burada en son İçel Marina’da üçüncülügüm var. İçel’deki organizasyon inanilmaz. Ekip çok iyi ve belediye çok iyi çalisiyor. Hakemler çok iyi. İçel etabi çok keyifli geçiyor. Su anda her sey çok güzel. Seyirciler heyecanli, organizasyon çok iyi gidiyor. Umarim hafta sonunda burayi tamamen doldururlar” dedi.

Bir sporcu olarak İçel Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi spor organizasyonlarini da degerlendiren Çakmak, “Bizim daha önceki senelerde plaj voleybolu organizasyonlarinda, biz her hafta farkli sehirlerde olurduk. Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa gibi birçok sehre gidiyorduk. Ama bunun devamini getiren tek sehir İçel ve İçel Büyüksehir Belediyesi oldu. Çünkü biz artik çogu turnuvaya, hiçbir yere gidemiyoruz. Çünkü istemiyorlar, ‘yapamayiz’ diyorlar ama İçel bu konuda plaj voleybolu sporcularinin ve organizasyonun, federasyonun her zaman arkasinda. O yüzden bizi destekledikleri ve bizi burada çok güzel agirladiklari için İçel Büyüksehir Belediyesi’ne çok tesekkür ederiz” diye konustu.

Polonyali sporcu Magdalena Saad ise, “Sporcularin oldukça hirsli oldugu bir ortam var. Organizasyon güzel ve ihtiyacimiz olan her sey burada mevcut. Organizasyonu yapan herkese tesekkür ediyor, takdirlerimi sunuyorum. Belediyelerin bu tür organizasyonlari desteklemeleri, hem organizasyonu yapan diger paydaslar için hem de biz sporcular için çok önemli” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA