Ismail Kartal Açiklamasi 'Maçin Sonuna Kadar Oyunu Elinde Tutan Bir Fenerbahçe Vardi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Basaksehir karsisinda maçin basindan sonuna kadar oyunu elinde tutan bir Fenerbahçe oldugunu söyledi.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçinda sahasinda karsilastigi Basaksehir’i 4-0’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. FIBA Kadinlar Süper Kupa’yi kazanan Fenerbahçe Kadin Basketbol Takimi’ni kutlayarak sözlerine baslayan Kartal, "Maça iyi basladik. Bir planimiz vardi. Bu planimizi tamamen ilk 30 dakikada oyuncularim yerine getirdi. 3-0’lik sonuçla öne geçtik. Birazcik daha topa sahip olarak oynamaya çalistilar. Ikinci yari yaptigimiz toplantida 3-0 öndeyiz ama daha ciddi kendi oyunumuzu oynayarak ciddiye alarak 4,5 hatta 6’yi atmamiz için oynamamiz gerektigini söyledim. 3 gün sonra da önemli maçimiz var. Bunu düsünerek maç basindan sonuna kadar oyunu elinde tutan bir Fenerbahçe vardi. 4-0 ile 3 puan aldik. Muhtesem taraftarin verdigi destek ve enerjiden dolayi tesekkür ediyorum. Büyük Fenerbahçe camiasi ve taraftarina armagan ediyoruz" seklinde konustu.



"Hakemlerin biraz daha dikkatli olmalarini rica ediyorum"

Müsabakada hakemin kendilerine karsi çok basit karta basvurdugunu söyleyen Ismail Kartal, "Bugün bazi pozisyonlar var. Szymanski’nin ikili mücadelesi var. Djiku’nun müdahalesi var. Gerçekten ucuz kartlar bize çikti. Hakemler bize basit kart gösteriyor. Hakemler su analizi yapabilirler; oyuncu nasil bir karaktere sahip bunu analiz edip karti verirken bunu düsünmesi lazim. Karti vermis olmak için vermemeleri lazim. Szymanski bana ’ne yaptim normal bir ikili mücadeleye girip kart gördüm’ diyor. Herkese ayni olsunlar. Biraz futbolu akisina birakmalari lazim. Birazcik daha dikkatli olmalarini rica ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Güzel bir savunma hattimiz var"

Savunma hattinin gol katkisina da deginen Ismail Kartal, "Maçi kazanmak istiyorsaniz, futbolda sampiyon olmak istiyorsaniz az gol yiyeceksiniz. Baskanimla bu transferleri tercih ederken bu özellikleri bildigimiz için Becao, Djiku takip ettigimiz oyunculardi. Samet ve Serdar’in olmasi onlarin da bu ikiliye uyum saglamalari önemli. Kanatlar zaten belli. Jayden’in belli bir yükselisi var. Bright’in durumu ortada. Mert Müldür’e sans vermek istiyorum, dogru düzgün sans veremiyoruz. Güzel bir savunma hattimiz var. Bu sekilde devam etmek istiyoruz" diye konustu.



"Insallah bundan sonra daha cömert olmazlar"

Sari-lacivertli takimin oyunun son bölümünde kaçirdigi gol pozisyonlari ile ilgili ise Kartal, "Ben oyunu önde oynamaya çalisan bir antrenörüm. Savunma yapan bir oyun felsefem yok Futbolu pozitif oynatan bir teknik direktörüm. Oyuncularin gelisimi için ugrasiyoruz. Maçta da daha öne çikarak, ön baski yaparak, bizde kalmasini saglayarak öne atak yapmakti planimiz. Gol kaçar, kaçmaz. Ugrastilar ve 4, 5 ve 6 olabilirdi. 4 oldu bunula yetindik. Insallah bundan sonra daha cömert olmazlar diyelim" degerlendirmesinde bulundu.

"Oyuncularimin maç içinde koyduklari karakter beni çok mutlu etti"

’Kafanizdaki Fenerbahçe’nin ne kadarini izliyoruz’ seklinde yöneltilen soruya Kartal, "Ilk 30 dakikaya bakarsak güzel seyler gördüm. Kendi içimizde yapacagimiz analizlerle ne çalisirsaniz onu gelistirirsiniz. Biz su ana kadar oyuncularla iyi uyum içindeyiz. Bazi güzel önemli taktiksel olarak çözümler vardi. Oyunu çözen oyuncularim vardi. Hafta içi antrenmanlarindan sonra bu maçta bunu yapmalari çok mutlu etti. 4-0 galip geldik ama bu oyunun gelisimi ile ilgili oyun içinde ortaya koyduklari karakter beni çok mutlu etti" cevabini verdi.

Süper Kupa’nin 30 Aralik’ta Abu Dhabi veya Suudi Arabistan’da oynanacak olmasina iliskin gelen soruya da Ismail Kartal, "Bununla ilgili yönetimimizin karar vermesi yorum yapmasi dogru olur. Çok fazla bu konulara girmek istemiyorum" dedi.

Kaynak: İHA