Çagdas Atan Açiklamasi 'Dogru Oyunu Bulmamiz Süreç Alacak'

RAMS Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, 4-0 yenildikleri Fenerbahçe maçi ile ilgili, "Kirilganlik devam ediyor. Dogru oyunu bulmamiz süreç alacak. Skor da almamiz gerekiyor" dedi.

RAMS Basaksehir, Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçinda deplasmanda karsi karsiya geldigi Fenerbahçe’ye 4-0’lik skorla maglup oldu. Maçin ardindan Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Fenerbahçe’yi kutlayarak sözlerine baslayan Atan, "Fenerbahçe, Ismail Hoca ile beraber 12’de 12 yaparak karsimiza geldi. Bugün de 13’te 13 yapmis oldu. Bu maçi bir an önce unutmamiz bizim için gerçek ligin baslayacagi ilk maça konsantre olmamiz gerekiyor. Bir süreç içindeyiz. Bir degisim var. Geçen sene son 17 maçta 17 puan toplamis bu sene ilk 3 maçta gol atamadan 0 puan toplamis bir takim var. Istanbulspor maçinda dokunuslari hissettigimiz bir oyun görmüstük. Biraz da fikstür sanssizligi iki takimin da gücü ve fit olmalari dezavantaj oldu. Yeni transferlerimizi de kullanamadik. Ekibimizle elimizdeki kadrodan en iyisini çikarmaya çalisan bir ekibiz. Daha iyi ve coskulu bir oyundu ama maalesef gerçeklestiremedik. Erken golle baslamak bizi kirdi. Böyle kirilganliklar geçen seneden beri var, Galatasaray maçi hafizalarda. O kirilganlik devam ediyor. Dogru oyunu bulmamiz süreç alacak. Skor da almamiz gerekiyor. En kisa zamanda oturtup gerçek ligin baslayacagi pazartesi gününe konsantre olup devam etmemiz gerekiyor" seklinde konustu.



"Bekledigimden daha hasarli takim aldigimizi söyleyebilirim"

Çagdas Atan, takimin basina geldiginde beklediginden daha hasarli bir takim devraldigini aktararak, "Çok fazla geri dönmenin anlami yok. Geçen senenin ikinci yarisinda simdiye gelen travmatik bir süreç var. Çok güçlü bir kadro gözüküyor disaridan. Transferler de bize katki verecek oyuncular ama bekledigimden daha hasarli takim aldigimizi söyleyebilirim. Konusmanin anlami yok. Ayaga kalkma zamani. En önemli olan en kisa zamanda dogru oyun formatini bulup seri galibiyet almaya baslamak. Gerçek hayat bizim için pazartesi günü basliyor" ifadelerini kullandi.

"Oyuncularin rahat edecegi formati bulabilmeliyiz"

Oyuncularin oynayabilecegi oyun formatini bulmak için çalistiklarini dile getiren Atan, "Taktiksel çesitligi olan ekibiz. Taktiksel kibiri olan ekip degiliz. Hem Alanyaspor hem Kayserispor’da gösterdigimiz farkli oyun sekilleriyle bunu ispatladik. Biz eger taktiksel kibir içine düsersek oyucularin yapamayacagi formati dikte etmeye çalisirsak hata yapmis oluruz. Oyuncularin rahat edecegi formati bulabilmeliyiz. Hiç bu kadar güç farkinin oldugu bir ortam görmedim. Rakamlar da bütçe de her seyi söylüyor. Dogru 11’i bulduktan sonra ikinci yarida bu takimlara nasil cevap veririz onu düsünecegiz. Bizim için önemli olan oyuncular adina dogru oyunu bulmak ve dogru 11 ile çikis yakalamak" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA