Patrick Kluivert Açiklamasi 'Maça Çikan Bütün Oyuncular Sahaya Yüregiyle Çikti'

Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert, 4-2 kazandiklari Besiktas maçi ile ilgili "Bugün ilk 11’de baslayan futbolcularimiz farkliydi ama çikan bütün futbolcularimiz yüregiyle çikti. 4-0’i koruyamadik ama galip geldigimiz için mutluyuz” dedi.

Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme müsabakasinda evinde Besiktas’i 4-2 maglup etti. Maç sonu basin toplantisinda konusan Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert, "Aslinda biliyorsunuz geçen maç itibariyle farkli bir durum yasamistik. Kasimpasa maçi için agzimizda aci bir tat vardi. 9 kisi kalmamiza ragmen çok iyi oynadigimiz bir maçti. Bugün ilk 11’de baslayan futbolcularimiz farkliydi ama çikan bütün futbolcularimiz yüregiyle çikti. 4-0’i koruyamadik ama galip geldigimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandi.

“Izzet’in performansi mutluluk verici”

Besiktas’i Süper Lig’e çiktiklari günden bu yana ilk kez yendiklerini anlatan Kluivert, bu nedenle mutlu olduklarini söyledi.

Altyapiya önem verdigini kaydeden Kluivert, “Süper Lig’e çikma basarisi gösterdigimiz günden bu yana tek yenemedigimiz takim Besiktas’ti. Güzel bir galibiyet aldik. Izzet’i de oyuna alabildik ve böyle bir futbolcuyu oyuna alabilmek benim için mutluluk verici. Bende genç bir futbolcuydum ve sonrasinda gelisim göstererek futbolculugumu netlestirmistim. Izzet’i oyuna almak ve onun iyi bir performans gösterdigini görmek benim için mutluluk verici” seklinde konustu.



“Önümüzdeki maçlara odaklandik”

Adana’ya gelen takimlari zorlu bir deplasman bekledigini anlatan Kluivert, daha sonra sunlari söyledi:

“Aslinda bu durum sadece simdiki zamanla alakali degil geçmiste de buraya gelip oynamak herkes için kolay degildi. Buraya gelen hiçbir takim kolay kolay oynayamaz. Bizi motive eden taraftarimizla oynadigimizda rakipler istedigini gelip yapamaz. Ayrica bizim yedekte olan futbolcularimiz ilk 11’de bizde variz dediler. Biz onlarin böyle oldugunu biliyorduk. Bütün oyuncular herkesin hazir oldugunu fark etti. Aslinda geçen hafta 9 kisiyken 11 kisi olsaydik biz Kasimpasa’yi da yenebilecegimizi inaniyorum. Gelecege de bakmamiz lazim. Simdi Alanyaspor ve Trabzonspor maçlarimiz var. Onlara odaklanacagiz.”

“Belhanda geceyi hastanede geçirecek”

Younes Belhanda’nin hastaneye kaldirildigini kaydeden Kluivert, “Doktorumuzla görüstügümde bu geceyi tedbir amaçli hastanede geçirecegini ögrendim. Sag gözünü ikinci yari basladiginda göremiyordu. Bu geceyi tedbir amaçli hastanede geçirecek” dedi.

Öte yandan Patrick Kluivert, Emre Akbaba’nin maçtaki performansiyla bugün öne çiktigini söyledi.



Yedekte bekleyen 2 genç kaleci hakkinda konusan Kluivert, "Çok genç futbolcularimiz ikisi de. Ancak bizim akademi muazzam bir is çikartiyor. Orada futbolculara yönelik mesai harciyorlar. Onlarin isimlerini orada görebilmek Adana Demirspor’un geleceginin güvence altinda oldugunu gösteriyor" diye konustu.

Kaynak: İHA