Genç Voleybolcular, Filenin Sultanlari'ni Örnek Aliyor

Milletler Ligi ile Avrupa sampiyonlugunu kazandiktan sonra 2024 Yaz Olimpiyatlari vizesi de alan ve dünya siralamasinda bir numaraya yükselen A Milli Kadin Voleybol Takimi, Eskisehirli gençlere örnek oluyor.

A Milli Kadin Voleybol Takimi’nin son yillardaki basarilari, ‘Türkiye voleybol ülkesidir’ söylemlerini de beraberinde getirdi. Oynadigi son 21 maçin tamamini kazanan, 2023 FIVB Voleybol Kadinlar Milletler Ligi ve Avrupa Kadinlar Voleybol Sampiyonasi’nda zafere ulasan Filenin Sultanlari, Paris 2024 Yaz Olimpiyatlari vizesini de cebine koydu. Bu basarilarla gençlere örnek olarak, voleybolu her yastan insana sevdiren Filenin Sultanlari, genç voleybolculara motivasyon kaynagi oldu. Basarmanin imkansiz olmadigini anlayan genç voleybolcular, sultanlarin basarilariyla kendilerinin de ayni seyleri basarabilecegine inanirken, televizyonda ablalarini seyreden minikler de voleybolcu olmak için spor okullarina kayit arayisina girdi. Eskisehir Tepebasi Voleybol Takimi’nin antrenörlügünü yapan Fatma Çimenli, 6 yasindaki çocuklarin bile kayit yaptirmak istedigini söyledi.

Sporcularinin Filenin Sultanlari’ni örnek aldigini dile getiren Çimenli, antrenmanlarda sporcu sevinçlerinden, teknik vuruslara kadar birçok hareketin taklit edildigini söyledi.



Art arda gelen basarilarla sporcularin motive oldugunu, yeni kayit olmak isteyen sporcu sayisinin da arttigini aktaran Fatma Çimenli, “Fiziksel hareket becerisi yeterliyse voleybolcu olmak isteyen çocuklari 6 yasinda baslatmayi tercih ediyoruz, onun haricinde baslangiç yasi genellikle 7 oluyor. Buradaki sporcularin yas araligi ise 22’ye kadar çikiyor. Sultanlarin ülkeye getirdigi bu basarilarla takimlarin motivasyonlari tüm gruplarda artti. Bu basarilardan sonra hayalleri çok büyüdü. Mevkisel çesitlilikler söz konusu tabii mesela pasörü ayri, liberosu ayri vesaire. Mesela Gizem Örge’yi es geçmeyelim. Milli takima geri dönüsü ile birlikte bizim liberolarimizin da savunma bakani, ‘Gizem ablasi’ oldu. Onu hayal ederek antrenmanda hareket ediyorlar. Orta oyuncularimiz Zehra Günes faktörü de kesinlikle var, bir de onlar için Eda Erdem ile Asli abla var. Tamam, Zehra Günes çok bilinen bir yüz oldu ama arka planda isi bildikleri için teknik anlamda Asli’yi ve Eda ablalarini da çok begeniyorlar. Vargas zaten takima devsirilmesiyle birlikte Vargas’in etkisi de pasör çaprazindaki kizlarimiza etkisi oldu. Belki inanmayacaksiniz ama taklit söz konusu olmuyor mu, oluyor. Teknik taklit, sevinç taklidi, antrenmanlarda çiglik çigliga olan eglenceleri falan bunlar hep olumlu motive etti. Gerçekten kizlarimiza olumlu örnek oluyorlar” dedi.



“Antrenmanlarimizi bir arada yürütüyoruz”

Eskisehir’de spora ve sporculara verilen önemin yüksek oldugunu belirten Antrenör Çimenli, Eskisehir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün destekleriyle çesitli antrenmanlar yapildigini söyledi.

Eskisehir’de sporun gelismesi için birlikteligin önemine vurgu yapan Çimenli, söyle konustu;

“Eskisehir’de Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün destekleriyle de antrenmanlarimizi bir arada yürütüyoruz. Antrenmanda çocuklarimiz sayi olarak fazla oldugunda Gençlik ve Spor il Müdürlügü’nde çalisan, Yenikent Spor Salonu’ndaki Aylan hocamiza, Çamlica Mahallesi’nde çalisan Sema hocamiza, Gökmeydan Mahallesi’nde çalisan Yusuf hocamiza ve hatta Sivrihisar ilçesinde çalisan Bilal hocamiza, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde çalisma yaptiklari için rahatlikla sporcularimizi yönlendirebiliyoruz.”

Kaynak: İHA