TSYD Izmir Subesi'nin 9. Voleybol Turnuvasi 4-6 Ekim'de Oynanacak

Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Izmir Subesi tarafindan bu yil dokuzuncusu düzenlecek voleybol turnuvasi Efeler Ligi ekipleri Arkas Spor, Alanya Belediyespor, Bigadiç Belediyespor ve Cizre Belediyespor’un katilimiyla 4-6 Ekim’de Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanacak.

Organizasyon için Alsancak Mustafa Denizli Stadi TSYD basin alaninda gerçeklesen basin toplantisinda konusan TSYD Izmir Sube Baskani Bahri Okumus, özellikle kadin voleybolunda basarilarin daha da artmasiyla voleybola ilginin yükseldigini söyledi.

Yaz döneminde sampiyonluklarin ardindan kadin milli takiminin son olarak olimpiyat vizesi aldigini hatirlatan Okumus, söyle konustu:

"Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ’biz voleybol ülkesiyiz’ diye bir slogani var. Ben de Izmir’in voleybol kenti oldugunu düsünüyorum. TSYD olarak 9 yil önce baslattigimiz ve geleneksel olma noktasina gelen turnuvayi devam ettirmek için çaba gösteriyoruz. Bu süreçte bütün organizasyonu düzenleyen asbaskanimiz Gökhan Özyurtlu ve ev sahibi konumundaki Arkas Spor’un katkisi çok fazla."

TSYD Izmir Sube Asbaskani Gökhan Özyurtlu da Atatürk Voleybol Salonu’nda 4 Ekim Çarsamba günü baslayacak turnuvaya Efeler Ligi temsilcileri Arkas Spor, Alanya Belediyespor, Bigadiç Belediyespor ve Cizre Belediyespor’un katilacagini söyledi.



Turnuvada her gün ikiser maçin saat 14.00 ve 16.30’da oynanacagini aktaran Özyurtlu, "Takimlara basarilar diliyorum. Ücretsiz turnuvamizda tüm voleybolseverlerimizi görmek istiyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Izmir Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Ismail Alsaç da tüm takimlara basarilar dileyerek, organizasyon için tüm destegi saglayacaklarini söyledi.



Gençlik ve Spor Izmir Il Müdürlügü Spor Faaliyetleri Birimi Sube Müdürü Enver Yilmaz, turnuva katilan ekiplerden Arkas Spor’da basketbol hayatina basladigini, memurluk hayatina basladigi Sirnak’ta da Cizre’de görev yaptigini belirterek, tüm takimlara basarilar diledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Izmir Il Temsilcisi Hakan Gürsu da 9 yildir turnuvayi sürdüren TSYD Izmir Subesi’ne tesekkür ederek, organizasyona katilacak ekiplere basarilar diledi. Izmir’de voleybola her geçen yil ilginin arttigini kaydeden Gürsu, "Bu sezon 2. Lig’de kadinlarda 17, erkeklerde 4 takimimiz var. 1. Lig’de 4 kadin ve 2 erkek ekibimiz var. Efeler Ligi’nde de Arkas Spor bulunuyor. Bu liglerde 28 takimla mücadele edecegiz. Halen Kadin Milli Takimimizda 3 Izmir kökenli oyuncumuz var. Arkas Spor Menajeri Mustafa Turan da organizasyonun 9 yildir devam ettigini hatirlatarak, "Dokuz yildir farkli illerden su anda adini sayamayacagimiz bir sürü ekip geldi. Insallah seneye de on, on bir hep böyle devam eder. Bütün takimlara basarilar diliyoruz ve voleybolseverleri de salonlara bekliyoruz" diye konustu.

Lig usulü olarak oynanacak ve 4 Ekim Çarsamba günü baslayip, 6 Ekim Cuma günü tamamlanacak turnuvanin maç programi söyle:

4 Ekim Çarsamba

14.00 Arkas Spor-Cizre Belediyespor

16.30 Alanya Belediyespor-Bigadiç Belediyespor

5 Ekim Persembe

14.00 Arkas Spor-Alanya Belediyespor

16.30 Cizre Belediyespor-Bigadiç Belediyespor

6 Ekim Cuma

14.00 Alanya Belediyespor-Cizre Belediyespor

16.30 Bigadiç Belediyespor-Arkas Spor

Kaynak: İHA