Süper Lig'den 10 Takim, PFDK'ya Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müsavirligi, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasinda oynanan maçlar sonrasi 10 takimi Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen takimlari açikladi.

Buna göre, Pendikspor, Galatasaray ve Fenerbahçe ’çirkin ve kötü tezahürati’, Fatih Karagümrük, ’talimatlara aykiri hareketi’, RAMS Basaksehir ve Konyaspor ’saha olaylari’, MKE Ankaragücü ’usulsüz seyirci alinmasi’ nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe takimlarinin, "6 futbolcusunun sari kart görmesi nedeniyle takim halinde sportmenlige aykiri hareketi” nedeniyle ve Adana Demirspor’un “3 futbolcusunun ihraç edilmesi nedeniyle takim halinde sportmenlige aykiri hareketi” nedeniyle disipline gönderildi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki’nin kulüp internet sitesinde yer alan hakem ve diger müsabaka görevlileri hakkindaki açiklamalari gerekçesiyle disipline gönderildigi aktarildi.

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdogan’in sportmenlige aykiri hareketi, Adana Demirsporlu futbolcu Kevin Rodrigues’in ise kural disi hareketi sebebiyle tedbirli olarak PFDK’ye sevk edildigi bildirildi.

Kaynak: İHA