Salih Uçan, Süper Lig'de Haftanin Merkez Orta Oyuncusu Seçildi

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasinda sahasinda Kayserispor’u 2-1 maglup eden Besiktas’ta orta saha oyuncusu Salih Uçan, gösterdigi performansla dikkat çekti. 29 yasindaki futbolcu, ligin 6. haftasinda orta saha futbolculari arasinda birçok alanda ilk sirada yer aldi. Salih, ayni zamanda geçen sezondan itibaren en çok asist yapan siyah-beyazli futbolcu olmayi da basardi.

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasinda Besiktas, evinde 1-0 geriye düstügü karsilasmada Kayserispor’u 2-1 maglup etti. Karsilasmada siyah-beyazli ekipte Alex-Oxlade Chamberlain’in 62. dakikada attigi galibiyet golünde asist yapan Salih Uçan, merkez orta saha oyunculari arasinda toplam puan, kilit pas ve isabetli uzun paslarda birinci sirada yer aldi.

Salih, ayni müsabakada en fazla ikili mücadele kazanan futbolcu olarak da ön plana çikti.

Comparisonator verilerine göre toplamda aldigi 593 puanla merkez orta saha oyunculari arasinda ilk siraya yerlesen tecrübeli futbolcu, rakip yari sahada yaptigi 8 top kazanmayla da listenin basinda kendine yer buldu. Takim arkadaslarina 4 kilit pas gönderen Salih Uçan, ayrica 6 kez de isabetli uzun pas atarak bu alanda da merkez orta sahalar arasinda birinci olmayi basardi.

Geçen sezondan itibaren en çok asist yapan Besiktasli oyuncu

Siyah-beyazli ekipte geçtigimiz sezon Senol Günes’in göreve gelmesiyle performansini katlayan Salih Uçan, son iki sezon baz alindigi zaman Kartal’in en çok asist yapan oyuncusu konumunda bulunuyor. Geçtigimiz sezonu 8 asistle tamamlayan 29 yasindaki orta saha, bu sezon 2’si UEFA Avrupa Konferans Ligi, 1’i de Süper Lig olmak üzere 3 asistle oynadi. Son 2 sezonun toplaminda 11 asiste ulasan Salih Uçan, takiminin en çok asist yapan ismi oldu.

Kaynak: İHA