Okan Buruk Açiklamasi 'Dogru Bir Tarih Oldugunu Düsünmüyorum'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi’nin, TFF Süper Kupa maçiyla ilgili yaptigi açiklamanin hatirlatilmasi üzerine, "Sicak baktigim bir sey degil. Oyuncularimin da mutlu olacagi bir sey degil. Tarih olarak oyuncularimizi dinlendirmemiz gerekiyor. Bir nefes almak için devre arasi iyi olacakti. Dogru bir tarih olarak oldugunu düsünmüyorum" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçinda Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karsi karsiya geldigi Istanbulspor’u 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maçin 1. dakikasi maçin maçin nasil geçecegini gösterdi. Çok hizli bir sekilde kaleye gittik. Birçok gol pozisyonlari yakaladik. Bunlari maçin basindan sonuna kadar kendi kalitemizin altinda degerlendirdik. Kanatlarda hücumda çok rahat sekilde pozisyonlar bulduk. Bugünkü ofansif oyunumuza göre bitiriciligimiz daha iyi olsaydi farkli olabilirdi. Maçin sonunu 1-0 bitirmek her zaman risk. Bugün sonlandirmada yasadigimi problemler skorun burada kalmasini sagladi. Rakibin ikinci yarinin basinda bir, iki tane pozisyonu oldu. Onun disinda maç istedigimiz gibi geçti. Ikinci golü daha erken bulsaydik daha erken degisiklikler planliyorduk. Üst üste oynayan oyuncularimizi dinlendirmek istiyorduk. Her 3 puan önemli. Yolumuza devam ediyoruz. 5 maç üst üste kazandik" diye konustu.



"Icardi ve Kerem’in verdigi penalti kararinin yanindayim"

Mauro Icardi ile Kerem Aktürkoglu’nun penaltiyi kullanma seklinin sorulmasi üzerine Buruk, "Biz bunu daha önce konusmustuk. Geçen sene de birkaç maç denemek istemislerdi. Bugün özellikle bunu denediler. Onlarin denemelerine saygi duyuyorum. Direkt vurus da kaçabilirdi. Bu sekilde kaçti. Oyuncularim orada sorumluluk aldi. Mauro daha önce de bunu yapmisti. Geçen seneden beri bunu denemek istiyordu. Burada rakibe saygisiz yok. Futbolun içerisinde olabilecek bir sey. Bu tür denemeler daha önce de yapildi. O pozisyon kaçti, devaminda Mauro golü atti. Galatasaray için önemli 3 puan rol oynadi. Kaçirabilirler, hata yapabilirler. Kerem topun basina geçince Kerem’in atacagini düsündüm. Daha önce konusmustuk. Bugün denediler. Oyuncularimin verdigi kararin yanindayim" seklinde cevap verdi.

"Amacimiz taraftarimizi mutlu etmek"

Kazanarak yollarina devam ettigini vurgulayan sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Sezon çok erken basladik. Transfer sonrasi kadromuza geç katilan çok fazla oyuncu var. Bir yandan yarisirken bir yandan da oyunculari hazirliyoruz. Geçen seneki sampiyonlukta 14 maçlik seri yakalamistik. Bu sene kazarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Galatasaray’in amaci her maçi kazanmaktir. Galatasaray teknik direktörü olarak da istegi, arzum her maçi kazanmak. Galatasaray’in ortaya koydugu oyun da çok önemli. Taraftarlarimizin istegi, destegiyle daha iyi olacagiz. Geçen seneki hedefimiz sampiyonluktu, Sampiyonlar Ligi’ne girmekti. Bu sene Sampiyonlar Ligi’ne gruptan çikmak, ligde sampiyonluk ve Türkiye Kupasi, 3 tane büyük hedefimiz var. Galatasaray’i daha iyi yerlere getirmeye çaliyoruz. Sokakta Galatasaray sevgisinin ne kadar arttigini görüyoruz. Teknik direktör olarak bu beni mutlu ediyor. Amacimiz taraftarimizi mutlu etmek, taraftarimizin gögsünü gere gere disari gezmesi. Her geçen gün daha yukari giden çizgimiz var. Oyuncularimiz hazir hale geliyor" ifadelerini kullandi.

"Burasi Sampiyonlar Ligi finali oynandigindan hali gibiydi"

Atatürk Olimpiyat Stadyumu zemininin sorulmasi üzerine Okan Buruk, "Geçen hafta Karagümrük maçini seyretmistim. Zeminin orada iyi olmadigini görmüstüm. Çok iyi bir zemin degildi. Genel olarak statlarimizda zemin sorunu yasiyoruz. Asiri sicaklar zemini bu hale getirdi. Burasi Sampiyonlar Ligi finali oynandigindan hali gibiydi. Bugün çok daha gerisinde. Oyuncularim da bundan memnun degiller. Çok önemli oyuncular getiriyorsunuz, maalesef zeminlerle ilgili problemler yasiyoruz. Ekim ayinda zeminlerin toparlanacagini düsünüyorum" diye cevap verdi.

"Mauro Icardi, Türkiye Ligi için önemli bir marka degeri oldu"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin kendileri için çok önemli bir oyuncu oldugunu vurgulayan Buruk, "Türkiye Ligi için önemli bir marka degeri oldu. 7’den 70 herkesin sevdigi bir insan oldu. Insanligiyla da katki sagladi. Attigi goller, takimimiza verdigi katki önemli. Bu anlamda üzerine düseni yapiyor. Bu sene bize geç katildi.

Oynayabildigi kadar oynamak istiyor. Skor aldiktan sonra dinlendirmeyi düsündügüm oyuncularimdan biri" dedi.



"Dogru bir tarih olarak oldugunu düsünmüyorum"

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi’nin, Galatasaray ile Fenerbahçe arasinda oynanacak TFF Süper Kupa maçinin tarihiyle ilgili yaptigi açiklamasinin hatirlatilmasi üzerine Okan Buruk, "O tarihte tatil yapmayi düsünüyorduk. Söyle tabii devre arasi düsüncemiz vardi. Inanilmaz bir yogun dönem geçecegiz. Orada bir maç oynayacagimizi düsünmüyordum. Fenerbahçe için de bizim içinde orada verebilecegimiz 3-4 günlük iznin de ortadan kalkmasini sagliyor. Sicak baktigim bir sey degil. Oyuncularimin da mutlu olacagi bir sey degil. Tarih olarak oyuncularimizi dinlendirmemiz gerekiyor. Türkiye disinda olacaksa gidecegiz, gelecegiz. Bütün sezon yogun geçiyor. Bir sonraki milli takim arasindan sonra 7 maç üst üste maç oynayacagiz. Bir nefes almak için devre arasi iyi olacakti. Dogru bir tarih olarak oldugunu düsünmüyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA