Fenerbahçe Erkek Basketbol Takimi, Yeni Sezona 'Merhaba' Dedi

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takimi’nda medya tanitim günü gerçeklesti. Yeni sezona dair açiklamalarda bulunan Basantrenör Dimitris Itoudis, "akima ve taraftara deger veren bir baskana sahibiz ve bu konuda kendimizi sansli olarak görüyoruz. Takimin istekleri, taraftarin da düsünceleri dogrultusunda yerine getiriliyor.. Üzerimize düseni yaparak yeni sezonda iyi isler yapmak, güzel bir sezon geçirmek istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takimi’nda 2023-2024 sezonu öncesi medya tanitim günü, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlendi.

Toplantiya Fenerbahçe Erkek Basketbol Takimi Genel Menajeri Derya Yannier, Basantrenör Dimitris Itoudis, takim kaptani Melih Mahmutoglu ve basin mensuplari katildi.

Burada bir konusma yapan Derya Yannier, “Yeni bir Euroleague ve Türkiye Ligi sezonuna basliyoruz. Her sezon oldugu gibi heyecanli ve istekliyiz. Tüm zorluklari gögüslemeye haziriz. Hazirlik dönemini iyi geçirdik. Maçlarin baslamasina az bir süre kaldi. Yeni Euroleague sürecinin zorlu olacagini düsünüyoruz. Tüm rakiplerimizin iyi bir transfer ve hazirlik süreci geçirdiginin bilincindeyiz. Bizim güvendigimiz ise takimimizin devamliligini sürdürebildik ve takima eklemek istedigimiz oyunculari ekibe dahil edebildik. Geçtigimiz sezon bitmeden kadro yapilanmalarimizi baslatmistik. Istedigimiz oyunculari da kadromuza dahil ettik. Herkese iyi bir sezon diliyorum” ifadelerini kullandi.

Dimitris Itoudis: “Istedigimiz tüm oyunculari kadroya kattik diyemem”

Takima katilan yeni transferlerden memnun oldugunu dile getiren Basantrenör Dimitris Itoudis de, “Takima ve taraftara deger veren bir baskana sahibiz ve bu konuda kendimizi sansli olarak görüyoruz. Takimin istekleri, taraftarin da düsünceleri dogrultusunda yerine getiriliyor. Biz de üzerimize düseni yaparak yeni sezonda iyi isler yapmak, güzel bir sezon geçirmek istiyoruz. Takima yeni katilan 4 oyuncumuz da takim için burada. Basari elde etmek istedigimiz bu yolda sarf edecekleri çabadan süphem yok. Takima yeni katilan oyuncularin uyum saglamasi için basta kaptanimiz Melih ve diger ekip ellerinden geleni yapti. Güzel bir sezon geçirmek istiyoruz” cümlelerine yer verdi.

En zor transfer dönemlerinden bir tanesini yasadiklarini vurgulayan Itoudis, “Çok yogun bir yaz geçirdik transfer açisindan. Tablomuzda bulunan tüm oyuncular ile ekonomik kosullar dogrultusunda sürekli iletisimdeydik. Kimin ne kadar süre alacagi bundan sonra sergiledikleri performanslar dogrultusunda benim elimde. Bu transfer döneminde fiyatlar çok farkliydi. Ekonomik olarak kulübün menfaatleri dogrultusunda hareket etmek durumundaydik. Menajerimiz Derya her oyuncu ile saat farki olmasina ragmen birebir görüsmeler gerçeklesti ve bu süreçte çok çaba sarf edildi. Istedigimiz ve listemizde olan her oyuncuyu aldik diyemem ama gelen oyunculardan çok memnunuz” seklinde konustu.



Melih Mahmutoglu: “Fenerbahçe’de oynuyorsaniz hedefiniz her zaman en yukarisidir”

Sakatliklardan uzak, iyi bir sezon geçirmek istediklerini aktaran takim kaptani Melih Mahmutoglu, “Yeni sezonun herkese hayirli olmasini diliyorum. Her sezon oldugu gibi heyecanliyiz. Bu sezon basarili olmak istiyoruz. Olacagimizdan eminiz. Iyi bir takim kurduk. Hocamiza da güveniyoruz. Fenerbahçe’de oynuyorsaniz hedefiniz her zaman en yukarisidir. Bu sene de hedefimiz önce Final Four, sonra da sampiyonluk olacak. Bunu basarabilecek kalitede bir takimiza sahibiz. Geçen sene yasadigimiz sanssizliklardan uzak olmak ve basarili olmak istiyoruz. Iyi bir sezon geçirmek istiyoruz” diye konustu.

Milli Ttkimin basari elde edebilmesi için yerli oyuncularin daha çok ön planda olmasi gerektigini de sözlerine ekleyen Mahmutoglu, “Milli takimda basari istiyorsak, yerli oyuncularin kendi takimlarindaki konumlari çok önemli. Önümüzde Panatinaikos ve Madrid gibi örnekler var. Bizim ligimizde de tüm takimlarin oyunculari tabii ki degerli ama Türk basketbolu açisinda yerli oyuncularin önemi çok daha fazla. Rakiplerimiz iyi kadrolar kurdu. Bunun farkindayiz. Voleybol örneginde de gördügümüz üzere Türk oyuncularin takimlarinda aldigi süreler ve kattiklari degerler çok önemli olacaktir” degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA