Betül Çoban Voleybol Turnuvasi Basliyor

Gaziantep’in Türkiye 1. Bayan Voleybol ligindeki tek temsilcisi Merinos Gençlik ve Spor kulübü asrin felaketi 6 Subat depreminde hayatini kaybeden oyuncusu Betül Çoban adina turnuva düzenliyor. 3 gün sürecek olan turnuva 1. Lig takimlarindan Elazig Bordospor, Konya Eregli Belediyespor ve Malatya Nicer Hotel Voleybol takimlari katiliyor.

Gaziantep Üniversitesi Sporium spor salonunda yapilacak olan turnuva 27 Eylül Çarsamba günü baslayacak ve 3 gün sürecek. Her gün 2 maçin oynanacagi turnuva 29 Eylül Cuma günü yapilacak olan kapanis töreni ile sona erecek.

Merinosspor alt yapisindan yetisen, yillarca takimda yer alan Betül Çoban’in anisina düzenlenen turnuvanin asil hedefinin Türk voleyboluna hizmet eden oyuncularin unutulmamasi olduguna dikkat çeken Merinosspor Kulüp Baskani Ali Atalar, “Asrin felaketi 6 Subat depreminde hayatini kaybeden Betül Çoban’in adinin ve anisinin yasatilmasi için bu turnuvayi düzenledik. Geleneksel hala getirmeyi düsündügümüz bu organizasyon için katki saglayan herkese tesekkür ediyorum. 12 yil önce bu kulübü kurdugumuzda Betül takimimizin alt yapisinda oynuyordu. Su anda aramizdan ayrilmis olabilir ancak onun adini yasatmaya kararliyiz. Bu yil Merinosspor takiminin bugünlere gelmesinden büyük emegi olan Betül Çoban için oynayacagiz. Merinosspor Atatürk’ün kizlarini yetistirmeye devam edecektir. Takimda oynagi süre içerisinde sampiyonluklar yasamamizda büyük emekleri olan Betül Çoban’i saygi ile aniyoruz. Turnuvaya katilim saglayan Elazig Bordospor’a, Konya Eregli Belediyespor’a ve Malatya Nicer Hotel Voleybol takimlarina basarilar diliyor ve tesekkür ediyorum. Merinos ailesi olarak Türk voleyboluna katki saglamaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA