Andrea Pirlo'nun Sampdoria Kariyeri Iyi Baslamadi

Fatih Karagümrük ile yollarini ayirdiktan sonra Itaya Serie B ekibi Sampdoria’nin basina geçen Andrea Pirlo, yeni takimiyla çiktigi ilk 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 maglubiyet elde etti.

Fatih Karagümrük’ün eski teknik direktörü Andrea Pirlo, Sampdoria kariyerine istedigi baslangici yapamadi. 2022-2023 sezonunun bitimine 3 hafta kala Karagümrük ile yollarini ayiran ve ardindan yaz transfer döneminde Italya Serie B ekibi Sampdoria’nin teknik direktörlük koltuguna oturan Pirlo, yeni takimiyla çiktigi 6 lig maçinda sadece 1 galibiyet alabildi.

Sezona 2-1’lik Ternana galibiyeti ile baslayan Pirlo’nun ögrencileri, ilk haftadan sonra oynadigi hiçbir maçi kazanamadi. Mavi-beyazlilar, ligin 2. haftasinda Pisa’ya 2-0, 3. haftada Venezia’ya 2-1 maglup oldu. Dördüncü haftada Cremonese ile 1-1 berabere kalan Sampdoria, besinci haftada da Cittadella’ya 2-1 yenildi. Ligin son haftasinda Parma karsisinda da 1-1’e razi olan Italyan ekibi, topladigi 5 puanla 15. sirada yer aldi. Andrea Pirlo’nun ögrencileri, bu maçlarda 6 gol atarken, kalesinde ise 9 gol gördü.

Karagümrük ile 34 maçta 11 galibiyet almisti

Geçen sezon Fatih Karagümrük’ün basinda 34 resmi müsabakaya çikan Pirlo, bu maçlarda 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 maglubiyet almisti. Pirlo yönetimindeki Karagümrük, bu karsilasmalarda 77 gol bulurken, filelerinde 70 gole ise engel olamadi. 44 yasindaki Italyan çalistirici, Istanbul temsilcisi ile maç basina 1.29 puan ortalamasi yakalamisti.

Öte yandan geçen sezon Fatih Karagümrük’te forma giyen ve sezon basinda Sampdoria’ya transfer olan Fabio Borini ile Matteo Ricci, beklenen katkiyi saglayamadi. Mavi-beyazlilarda 5 maça çikan Borini, 2 asist yaparken, 4 karsilasmada oynayan Ricci ise gol ya da asist üretemedi.

Kaynak: İHA