Hatayspor-Trabzonspor Maçinin Ardindan

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasinda oynanan Hatayspor-Trabzonspor maçi sonrasi her iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasinda Hatayspor, İçel Stadyumu’nda konuk ettigi Trabzonspor’u 3-2 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Hatayspor’u galibiyetten dolayi tebrik ederek, "Bizim adimiza çok büyük bir hayal kirikligi olusturan maç oldu. Özellikle son 20 dakika bizim için hayal kirikligi oldu. Maçin genelinde, ilk 70 dakika oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Bu süre zarfinda da zaten 2-0 öne geçtik, galip gelmeye de çok yakindik. Iyi savunma yapip, kontra ataklarla golleri bulmaya çalisacaktik. Maalesef iyi savunma yapamadik. Bunun yaninda hücumda da etkinlik gösteremeyince rakibimiz 3-2 öne geçti ve maçta bu sekilde sonlandi. Bizim adimiza bu maç sert bir darbe oldu. Çünkü arka arkaya aldigimiz iyi galibiyetler, iyi oyunlar sonrasinda bizim adimiza çok sert bir darbe oldu. Gayet iyi oynayarak buralara gelmistik" dedi.



"Maalesef bu maçta isler istedigimiz gibi gitmedi"

Oyuncu degisiklikleriyle ilgili sorulan soruyu da yanitlayan Bjelica, "Degisiklik yaptigimiz zaman neden degisiklik yaptiniz, yapmadiginiz zaman neden degisiklik yapmadiginiz sorgulaniyor. Ancak her zaman hedef maçi kazanabilecek mantikli degisiklikler yapmaktir. Degisiklikleri neden yaptik. Oyunlarimiz çok efor sarf etmisti, yorulmuslardi. Onlari degistirerek daha taze oyunculari oyuna kadar maçi kazanmak istiyorduk. Besiktas maçiyla baktiginizda ayni degisiklikleri yaptik. Besiktas maçinda isler iyi gitmisti ama maalesef bu maçta isler istedigimiz gibi gitmedi. Tekrar maçi izlemeden de, analiz etmeden de nerede hata yaptigimizi anlatabilmem mümkün degil. Ancak hedef her zaman maç kazandiracak mantikli degisiklikleri yapmaktir" diye konustu.



"Savasin sonunda general olmak, yorum yapabilmek çok kolay"

Savas sonrasinda general olmanin çok kolay oldugunu vurgulayan Bjelica, "Isler bittikten sonra konusabilmek çok daha kolay. Çünkü bir sey söylerken bir argümana dayali olmasi lazim. Örnegin bunlari ifade ederken hangi argüman, hangi kanit yada hangi düsünceyle bunlari söylediklerinin ifade edilmesi lazim. Örnegin söyle bakabilirsiniz. Hangi maçimizda bizim takimimiz son dakikalar da sikinti yasadi. Örnegin bir tek Antalyaspor maçini sayabilirsiniz. Diger hiçbir maçta bunu yasamadik. Besiktas maçinda da bu sikintilari yasamadik. Bu yüzden bir seyleri söylerken bunu bir argümana dayandirmak, bir kanita dayandirmak gerekir. Hep söyledigim gibi savasin sonunda general olmak, yorum yapabilmek çok kolay. Bugün ayrica rakibimiz çok da sansliydi. 3 tane kaleyi bulan sutlari vardi, 3 gol buldular. Ancak her zaman tarih kazananlari yazar" seklinde konustu.



"Ilk 70 dakika rakibimiz gol sansi bulamadi"

"Takim rehavete kapildi mi?" sorusunu yanitlayan Bjelica, "Hatayspor tabi ki de çok iyi takim. Bundan zaten bahsetmistim. Bugün rakibimiz ilk 70 dakika özellikle bakacak olursaniz, son 20 dakika da olusturduklari sanslarin hiçbirini sahaya yansitamadilar. Buda bizim yaptigimiz seylerden birisiydi. Gol sansi olarak bakacak olursaniz eger rakibimize sifir gol sansi verdik. Çünkü ilk 70 dakika da rakibimiz gol sansi bulamadi. Yedigimiz goller bizim zayifliklarimiz, belki bizim hatalarimizdan kaynaklanan gollerdir. Ancak onun disinda son 20 dakika maçi kontrol edebilseydik bu sonuç tabi ki böyle olmayacakti çok daha farkli bir sonuçla karsilasacaktik" ifadelerini kullandi.

Volkan Demirel: "Futbolun adaleti varsa maçin bize bir sekilde dönecegini biliyorduk"

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ise izleyenlere keyifli bir maç izlettiklerini belirterek, "Bundan dolayi çok mutluyum kazanmaktan da öte. Oyuncularima maçtan önce de devre arasinda da söyledim. Kazanacagimizi biliyorduk. Futbolun adaleti varsa maçin bize bir sekilde dönecegini biliyorduk. Penalti pozisyonu var, gösterebilecek kirmizi kartlar var. Fazla da hakemle alakali konusmak istemiyorum ama fiziksel olarak 65’den sonra oyunun bize dönecegini biliyorduk. Trabzonspor’un opsiyonlarini biliyorduk. Direk oyunla uzun boylu oyuncularina gönderdikleri toplarla ikinci topu kazarak gol pozisyonu bulmaya çalistilar ve gol oldu. Istatistik olarak da hem topun bizde olmasi hem girdigimiz pozisyonlar hem kenar ortalar hem de kullandigimiz kornerlerle tüm maçin üstünlügü bizim elimizdeydi. Rakibimizin 2 pozisyonu var. O da gösterdigimiz ve çalistigimiz pozisyonlardi. Ancak fiziksel olarak oldugumuz için 65’den sonra oyuncu degisikliklerinin de bize vermis oldugu cevaba göre de oyuncularin müthis bir galibiyeti hak ederek kazandilar" dedi.

Kaynak: İHA