2024 Paris Olimpiyatlari'na Katilma Hakki Kazanan Filenin Sultanlari, Türkiye'ye Döndü

Japonya’nin baskenti Tokyo’da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri’nde B Grubu’nda 7’de 7 yaparak olimpiyatlara katilma hakki elde eden A Milli Kadin Voleybol Takimi, Türkiye’ye döndü. Istanbul Havalimani’na gelen millileri, çok sayida taraftar karsiladi.

A Milli Kadin Voleybol Takimi, Japonya’nin baskenti Tokyo’da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri’ni namaglup sekilde tamamlayarak olimpiyat bileti aldi. Filenin Sultanlari, sezonun son turnuvasi 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari Elemeleri B Grubu’nda ev sahibi Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru’yla mücadele etti. Grupta Porto Riko’yu 3-0, Bulgaristan’i 3-0, Peru’yu 3-1, Arjantin’i 3-1, Brezilya’yi 3-0, Japonya’yi 3-1 ve Belçika’yi 3-0 yenerek 7’de 7 yapan Milli Takim, organizasyonu 21 puanla yenilgisiz lider tamamlayarak, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na katilma hakki elde etti.

A Milli Kadin Voleybol Takimi, organizasyonun ardindan bugün Türkiye’ye döndü. Japonya’dan kalkan uçakla Istanbul Havalimani’na gelen millileri, havalimaninda Istanbul Valisi Davut Gül ve çok sayida taraftar karsiladi. Filenin Sultanlari’ni havalimaninda karsilayanlar arasinda Arnavutköy Belediyesi’nin voleybolculari da yer aldi.

Davut Gül: “Ülkece çok mutluyuz”

Havalimani çikisinda açiklamalarda bulunan Istanbul Valisi Davut Gül, Milli Takim’in basarilarindan ötürü gurur duyduklarini söyledi.

Ülkece çok mutlu olduklarini dile getiren Vali Gül, “Filenin sultanlarini karsiladik. Ülkece çok mutluyuz. Istanbul olarak da çok mutluyuz. Baskanimiza, hocalarimiza ve oyuncularimiza bize bu gururu yasattiklari için tek tek tesekkür ediyoruz. Iyi ki varlar” dedi.



Mehmet Akif Üstündag: “Artik hedefimiz olimpiyatta madalya almak”

Hedeflerinin olimpiyatlarda altin madalya kazanmak oldugunu vurgulayan Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag da, “Filenin Sultanlari, belki de dünyada örnegi olmayan bir sekilde 1 yilda 3 sampiyonluk elde etti. Bu çok büyük bir gurur. Bu basarida emegi olan herkese çok tesekkür ediyorum. Uzun bir maratondu. 4 aydir evlerinden ve memleketlerinden uzakta yilmadan mücadele ettiler ve bizim gururumuz oldular. Artik hedefimiz olimpiyatta madalya almak. Türk sporunda bir ilki gerçeklestirecegiz insallah. Bunu basaracak güçteyiz” diye konustu.



Danielle Santarelli: “Bu oyuncularla ve ekiple gurur duyuyorum”

Bu yaz hedeflerine ulastiklarini belirten A Milli Kadin Voleybol Takimi Basantrenörü Danielle Santarelli ise, “Bu yaz için gerçekten çok mutluyum. Hedefimize ulastik. Harika bir yaz geçirdik. Bu oyuncularla ve ekiple gurur duyuyorum. Çok yorgunuz ve dinlenecek çok az zamanimiz var ama gösterdigimiz basaridan dolayi da çok mutluyum” ifadelerini kullandi.

Eda Erdem: “Ülke olarak hepimizin onur duydugu basarilar gerçeklestirdik”

Takim arkadaslarina tesekkür eden takim kaptani Eda Erdem Dündar, “Bu yazin üçüncü ve en önemli turnuvasi olan Olimpiyat Elemeleri’nden sonra tekrar bir aradayiz. Hedeflerimize ulasmis durumdayiz ve bundan dolayi çok mutlu ve huzurluyuz. Ülke olarak hepimizin onur duydugu basarilar gerçeklestirdik. Takim arkadaslarima, teknik ekibe ve federasyonumuza çok tesekkür ediyorum. Her bir birey bu yazi unutulmaz kildi. Bundan sonra hedeflerimizi daha yukari çikartiyoruz. Çok güzel bir yaz geçirdik ve önümüzdeki yazi da sabirsizlikla bekliyoruz. Artik hedef çok daha yüksek. Artik madalyanin rengi ne olacak onu konusuyoruz. Bu basari, siki çalisma ve disiplin sayesinde gerçeklesti. Takim arkadaslarimla beraber çalismak benim için büyük bir keyifti. Filenin Sultanlari olarak gerçeklestirdigimiz basarilar tarihe altin harflerle yazilacak basarilar. Önce Milletler Ligi’ndeki basarimiz, sonra Avrupa Sampiyonasi ve en son elemelerde maglup olmadan bitiren tek takim olduk. Bu basari çalisma azmi ve disiplin sayesinde gerçeklesti. Hocamiz ilk geldiginde en iyi yazimiz olacagini söylemisti. Hocamiza bu basarilara bizi inandirdigi için tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Fenerbahçe Baskani Ali Koç’un, kendisinin heykelinin dikilecegini açiklamasi ile ilgili Kaptan Eda, “Kulübümüzün efsaneleri arasinda anilmak ve heykelimin yapilmasi benim için gurur kaynagi. Baskanimiz konusurken heyecanla ve mutlulukla dinledim. Kulübümüzü efsaneleri arasinda yer almak paha biçilemez. Kendimi bu sayede ölümsüzlestirdi. Taraftarimiza ve baskanimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Takimiyla gurur duydugunu söyleyen Hande Baladin, “Üçüncü kez sampiyon olduk bu yaz. Yazin basindan beri çok büyük emekler verdik. Bu kadar sevgi görmek bizi çok mutlu etti. Bu takimla ve kendimle çok gurur duyuyorum. Herkese destekleri için çok tesekkür ediyoruz. Bu takim her seyin en iyisini hak ediyor” ifadelerini kullandi.

Milli oyuncu Gizem Örge de, “Gerçekten çok gururluyuz. Rüya gibi bir yazdi, biz bunu gerçege dönüstürdük. Milletler Ligi’ne basladigimizdan beri bu basarinin sinyallerini veriyorduk. Halkimizin bize inandigi gibi üç kupayla ülkemize döndügümüz için çok mutluyuz. Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatlari artik” diye konustu.

Türk halkina desteklerinden ötürü tesekkür eden Asli Kalaç, “Bizim için altin yaz diyebiliriz. Bütün turnuvalardan kupayla, altin madalyayla ayrildik. Çok mutluyuz, bizi destekleyen, bizimle hop oturup, hop kalkan tüm Türk halkina çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Mutlu olduklarini aktaran Simge Aköz ise, “Hepimiz çok mutluyuz. Alnimizin akiyla bitirdigimiz bir sezon oldu. Daha güzel basarilara insallah. Olimpiyatlarda altin madalyayla dönmek neden olmasin? Artik çitayi çok yükselttik. Bence bunu da Türkiye’ye borçluyuz. Aldigimiz o madalyalar her seye deger. Çok büyük bir istikrar gerçekten” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA