Artvin'de Bin 200 Rakimli Kafkasör Yaylasi'nda Off-Road Heyecani

Artvin’de bin 200 rakimli Kafkasör Yaylasi’nda organize edilen 7. Uluslararasi Off-Road Yarislari nefes kesti.

Artvin Off-Road Kulübü tarafindan düzenlenen yarislara; Azerbaycan, Gürcistan, Iran ve Irak’in yani sira, Erzurum, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve ilçelerinden 35 ekip katildi.

Araçlarin motor gücüne göre S1, S2, S3 ve S4 kategorilerinde yarisan ekipler, zorlu parkurda dereceye girmek için kiyasiya mücadele etti. Sürücüler, tümsek ve çukurlarla zorlastirilan 2 bin 500 metre uzunlugundaki 34 engelden olusan parkurda zaman zaman zorlu anlar yasanirken, parkuru bitiremeyen araçlar is makinesi esliginde pistten çikarildi. Çok sayida kisinin de ilgiyle izledigi organizasyonda, ufak çapli kazalar da meydana geldi.

S2 kategorisinde bir yarisçi orman etabinda agaca çarparken, bir sürücü ise lastiginin çikmasina ragmen jant üzerinde parkuru tamamlamasi büyük ilgi gördü. Yarislarda dereceye giren sürücülere para ve çesitli hediyeler takdim edildi.

Artvin Off-Road Kulübü Baskani Zafer Sinir, yarislarda güvenlik önlemlerini üst seviyede tuttuklarini söyledi.

Rize, Trabzon ve Erzurum da ekiplerin katildigini aktaran Sinir, "Özellikle Artvinli vatandaslarimiz cografi sartlardan dolayi off-roada aliskin. Biz de kulüp olarak bu yil 7.’si düzenledigimiz yarislara oldukça ilgi yogun oldu. Çesitli ülkelerden gelen yarisçilarimiz etaplarda izleyicilere de heyecan dolu anlar yasattilar" dedi.

Yarislardan elde edilen gelirin SMA hastasi Deniz Günay için bagislanacagini kaydeden Sinir, "Bu yil Deniz bebek için bu organizasyonu yapiyoruz. Katilim gayet iyi oldu vatandaslarimizin duyarliligindan dolayi da tesekkür ederiz" diye konustu.

Off-Road Kulübü adina parkurda yarisan Artvin Vali Yardimcisi Dilara Senoglu, adrenalin sporlari ile ilgilendigini ancak off-road tutkusunun farkli oldugunu dile getirdi. Senoglu yaris sonrasi yaptigi açiklamada, "Çok farkli bir heyecan yasadim. Keyifliydi, deneyimli hocalarimiz ile birlikte yapmak çok daha keyif verdi. Emegi geçenlere tesekkür ederim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA