Okan Buruk Açiklamasi 'Yogun Maç Trafigi Var, Kazarak Devam Etmek Istiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Basaksehir karsisinda önemli bir 3 puan aldiklarini belirterek, "Maçin genelinde baktigimizda bugün kazanmayi hak eden takim oldugumuzu düsünüyorum. 4 maç üst üste kazandik. Yogun maç trafigi var. Kazarak devam etmek istiyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasinda Galatasaray deplasmanda karsilastigi Basaksehir’i 2-1’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Zorlu bir deplasman maçiydi. Özellikle geçen hafta aldiklari galibiyet sonrasi daha moralli çikacaklarini bekliyorduk. Maçin basi da böyle oldu. Rakibimizin bir organizasyonu var. Bizim de var. Girdigimiz pozisyonlar oldu. Ilk yarinin sonlarina golü bulduk. Ikinci yarida topun bizde kalmasi, topa sahip olmak belli bir dakikaya kadar iyi giden bir oyun vardi. 2-0 sonrasi da top bizdeydi. Hakim Ziyech sakatlanip çikarken golü yedik. Bizim için sanssizlikti. Devaminda da girdigimiz pozisyonlar vardi. Maçin genelinde baktigimizda bugün kazanmayi hak eden takim oldugumuzu düsünüyorum. Bizim için önemli bir 3 puan. 4 maç üst üste kazandik. Bugün sonunda ligde lideriz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Yogun maç trafigi var. Kazarak devam etmek istiyoruz” diye konustu.



"Zaha tam girecegi zaman hakem parmagindaki yüzügü gördü"

Yedikleri golde sirasinda Wilfried Zaha’nin oyuna neden giremedigin sorulmasi üzerine Buruk, "Hakim saha disina çikti, degisiklik çikti. Zaha tam girecegi zaman hakem parmagindaki yüzügü gördü. Onu bantlamamis. O arada da Kerem’in de yerini degistiriyorduk, Zaha oyuna girecek diye. Futbolda az görülebilecek bir sey. Bu da bize ders oldu. Hakim sakatligi için tekrar oyuna sokmadik Fair-Play çerçevesinde davrandik ama devaminda kötü gol oldu. Rakibi de tekrar oyun içerisine soktuk" seklinde cevap verdi.

"Davinson Sanchez istekli ve motiveydi"

Ilk kez oynayan Kolombiyali defans oyuncusu Davinson Sanchez hakkinda konusan sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Davinson zaten 11’de baslayacakti. Victor’u dinlendirecektik. Davinson performansiyla önemli bir katki sagladi. Hava toplarinda, takimi öne dogru çikarmasi, pas trafiginde olumlu isler yaptigini düsüyorum. Ilk maçina göre istekli ive motiveydi. Kaan da bence oyuna girdikten sonra çok iyi oynadi. Abdülkerim’in performansini çok begendim. O da uzun bir süre sol bek oynamadi. Ne kadar sol ayakli olsa da orada gidip gelmek kolay bir sey degil. Bugün için bizim için cebimizde kalan Abdülkerim’in sol bek oynamasi ve Ziyech’in 10 numara pozisyonunda oynamasi. Burada olumlu geri dönüs aldik" ifadelerini kullandi.

"Bize düsen Montella’ya destek olmak"

A Milli Futbol Takimi’nin yeni teknik direktörü Vincenzo Montella için ise Okan Buruk, "Bir degisim oldu. Ülkemiz için, milli takim için hayirli olsun. Önemli bir sansimiz var. Grupta kaybetmis bir seyimiz yok. Yüzde 90 o gruptan çikacagimizi düsünüyorum. Çikma olasiligimiz çok yüksek. Ülkemiz için hayirli olsun, insallah Avrupa Sampiyonasi’na ülkemizi götürür. Yeni hocamiz Montella’ya basarilar dilemek istiyorum. Böyle bir karar verildi.

Bize düsen destek olmak. Milli takima birçok oyuncu veriyoruz. Hocamiza destek olacagiz" açiklamasinda bulundu.

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin performansinin sorulmasi üzerine Buruk, "Mauro sezon basi yapmadi. Çok geç katildi.

Çok hizli bir sekilde takimin içine soktuk. O da en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Takip ediyoruz. Hem kilosunu verdi yag orani düstü. Gün geçtikçe hazir duruma gelecek. Onun en iyi performansi, oyun zekasini, golcülügü birçok seyin üstüne çikiyor. Gün geçtikçe de forma giriyor. Sezon basi yapmadi, ailevi sikintilarindan dolayi evde kaldi. Her geçen daha iyiye dogru gidiyor. O da sahada kalmak istiyor. Maçin gidisatina göre bunu degerlendirmek gerekiyor. Belki bazi maçlarda yoruldugu yerde onu dinlendirme sansimiz olur" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA