Çagdas Atan Açiklamasi 'Bizim Için Üzücü Bir Maç Oldu'

Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, milli takim arasindan sonra daha iyi bir takim izleteceklerini söyleyerek, "Bizim için üzücü bir maç oldu. Galatasaray’i galibiyetin ötürü kutluyorum" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasinda RAMS Basaksehir evinde mücadele ettigi Galatasaray’a 2-1 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Basaksiehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, "Maça ilk 10 dakikasi kötü basladik. Bugün zaten maç genelinde bire bir eslesmelerde, uzun toplardan sonra biraz zorlandigimiz bir maç oynadik. Ilk 10 dakika böyle bir oyun çikti. Oyunun 20. dakikasiyla 45. dakikaya golü yedigim zamana kadar 4-5 tane hatiri sayilir pozisyona girdik. Karzev’in direkten dönen pozisyonu, Serdar’in topun ayagina dolanmasi. Piatek ile bir iki tane tehlikeli pozisyonumuz vardi. Hakim Ziyech pres anlaminda kirilmamiza neden oyunculardan biriydi. Maalesef kaliteli bir ayaktan yedigimiz güzel golle ilk yariyi 1-0 geride kapattik. Ikinci yariya penalti ile basladik. Rakibe set hücumundan çok fazla sans vermedik. 2-0’dan sonra düsmedigimiz, mücadele etmeye devam ettigimiz bir oyun oldu. Basaksehir olarak sezona baslangicimi alisik oldugumuz bir durum degil. Geçen hafta iyi oyunla 3 puanla baslamistik. Onun da moraliyle daha coskulu bir oyun bekliyorduk. Fikstür olarak zor bir periyottayiz. Önümüzde Fenerbahçe ve Kayserispor deplasmanlari var. Bu iki maçta iyi sonuçlarla ayrilip özellikle Gaziantep maçindan sonra milli arada yeni gelen oyuncularla çalisma firsatini yakaladiktan sonra daha iyi bir Basaksehir izletecegimizi düsünüyoruz. Bizim için üzücü bir maç oldu. Galatasaray’i galibiyetin ötürü kutluyorum" diye konustu.

Polonyali golcü Krzysztof Piatek’in istekli oldugunu belirten Atan, "Gol atmak için burada. Gol atmak için dogmus bir oyuncu Piatek. Su o da bunun farkinda ama çok çalisiyor. Çaliskanligindan, oyun ahlakindan memnunum. Attikça devaminin gelecegini düsünüyorum. O da, biz de onun gol atacagi zamani sabirsizlikla bekliyoruz" seklinde konustu.



"Penalti verilebilir de verilmeyebilir de"

Galatasaray’in Kerem Aktürkoglu’nun yerde kalmasiyla kazandigi penaltinin sorulmasi üzerine Çagdas Atan, "Bana göre penalti verilmeyebilirdi ama 4. hakem pozisyonun çok net penalti oldugunu söyledi.

Bu konularda çok yorum yapan bir teknik adam degilim. Saha içerisinde kalmaya çalisiyoruz. Eger Ba, topuguna basmadiysa çok net penalti oldugunu düsünmüyorum. Bence verilebilir de verilmeyebilir de" ifadelerini kullandi.

"Bize düsen Montella’ya destek olmak"

Italyan çalistirici Vincenzo Montella’nin A Milli Futbol Takimi’nin basina getirilmesiyle ilgili olarak ise Atan, "Oradaki federasyonumuzun ve oradaki yetkili kisilerin almis oldugu karara saygi duymak gerektigini düsünüyorum. Böyle bir karar verilmis. Montella, Adana Demirspor’da 2 sene iyi hizmet etti. Insallah milli takima da iyi hizmet eder. Alinan karardan sonra bize düsen ona destek olmak. Isin sonucunda Türk Milli Takimi var. Katilmamiz gerek Avrupa Sampiyonasi var. Alinan karara saygi duymak gerekir" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA