Marius Sumudica Açiklamasi 'Sumudica Geri Döndü'

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marius Sumudica, 2-0 galip bitirdikleri Istanbulspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Sumudica geri döndü, depremden sonra ilk galibiyetimizi aldik" dedi.

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasinda Istanbulspor’u konuk etti. Gaziantep ekibi, zorlu maçi Dragus ve Ajeti’nin attigi gollerle 2-0 maglup ederek ligde ilk galibiyetini ve ilk puanlarini aldi. Kritik maçin ardindan Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica ligde ilk galibiyetlerini aldiklari için mutlu olduklarini söylerek açiklamalarda bulundu.

"Burasi benim evim, Gaziantep’te bir daire alacagim"

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, maç sonrasi düzenlenen basin toplantisinda, "Oyunculari ve taraftarlari tebrik ederim. Bugün bir karar aldim. Gaziantep’te bir daire alacagim. Çünkü burasi benim sehrim. 3 yil öncesini hatirliyorum evimizde hiç maç kaybetmedigimiz zamanlardi. Tabi bugünde sans da yanimizdaydi ayrica yeni transferlerimiz takima çok katki sagladilar. Benim için oynadilar, oynamaya da devam edecekler" dedi.



"Sumudica geri döndü"

Galip geldikleri için mutlu olduklarini söyleyen ve çok zor bir maçi kazandiklarini ifade eden Sumudica, "Çok zordu gerçekten depremden sonra gelen ilk galibiyet oldu. Insanlar bunu hak ediyordu. Insallah birçok insani mutlu etmisimdir. Depremde zarar gören, aci çeken insanlari umarim mutlu etmisimdir. Sumudica geri döndü. Takimimiz benim gibi agresif olursa çok kolay bir sekilde ligde kaliriz. Gerçekten iyi bir takima sahibiz" diye konustu.



"Insanlar Maxim’in Gaziantep için 40’tan fazla gol attigini unutmamali"

Maç içerisinde taraftarlarin tepki gösterdigi Maxim’e de sahip çikan Rumen çalistirici, "Maxim takimdaki en iyi oyunculardan birisi. Insanlar sunu unutmamali Maxim Gaziantep’te 40 golden fazla atti. Futbolcularin bazen kötü anlari olabiliyor, bazen de iyi anlari olabiliyor. Bir futbolcuyu kazanmak çok zor. Rumen oldugu için bunlari konusmuyorum. Sadece Maxim için konusuyorum. Besiktas’ta fazla süre almadi ancak Suudi Arabistan’a da götürmek istedim ama Maxim bana ben Gaziantep’te iyi hissediyorum dedi ve burayi terk etmek istemedi. Ben ona çok saygi duyuyorum. Sonradan giren oyuncularda bugün çok katki sagladi. Su an biz bir aile gibiyiz, bütün yönetim soyunma odasina geldi. Onlarin büyük bir kalbi var. Onlarin takimin yaninda oldugunu hissediyorum" seklinde konustu.



"Soyunma odasina girince aglamaya basladim"

Tekrar Gaziantep’e döndügü için mutlu oldugunu ve soyunma odasina ilk girdiginde göz yasi döktügünü ifade eden Sumudica, takima dönme süreci ile ilgili de konusarak, "Soyunma odasina girince aglamaya basladim. Burada harika sonuçlar almistik. Tekrardan hatirlamak istemiyorum ama küçük bir saka yüzünden Gaziantep’i kaybettim. Kalsaydim o zaman Gaziantep Avrupa’da oynayacak bir takimdi. Annem bana ’Allah senin orada olmani istiyor’ diye söylemisti. Benim ve ailemin hisleri burada olmaktan yanaydi. Ailemde herkes burada oldugum için mutlu" diye konustu.

Kaynak: İHA